Αναρτήθηκε στις 15 Ιουλίου και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει τις ένα δισσεκατομμύριο θεάσεις στο YouTube εντός της σημερινής ημέρας. Στους ρυθμούς του έχουν χορέψει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος Barak Obama, ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron και ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. ο οποίος χαιρέτισε το Gangnam style ως μέσο παγκόσμιας συμφιλίωσης. Χιλιάδες είναι τα βίντεο-παρωδίες στο YouTube, εκατομμύρια οι θαυμαστές και έχει χαρακτηριστεί ως φαινόμενο.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που δε γνωρίζουν ότι αναφερόμαστε στο Gangnam style του νότιο-Κορεάτη καλλιτέχνη της K-Pop PSY, το οποίο αναμφίβολα είναι όχι μόνο το video clip με τα περισσότερα views στην ιστορία του Youtube αλλά και η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς που έχει παρασύρει σα τσουνάμι τα μουσικά charts ανά τον κόσμο.

 

Για την ιστορία η Gangnam είναι μια ακριβή συνοικία της Σεούλ, πρωτεύουσας της νοτίου Κορέας, ενώ "Gangnam Style" είναι σατιρικός νεολογισμός που αναφέρεται στον τρόπο ζωής των κατοίκων της. Η σατιρική διάθεση αλλά και ο χορός η έμπνευση του οποίου προήλθε από κινήσεις ιππασίας έφεραν απρόσμενη παγκόσμια επιτυχία. Αυτή τη στιγμή οι θεάσεις στο YouTube αυξάνονται με μέσο ρυθμό γύρω στις εννέα εκατομμύρια ανά ημέρα οπότε είναι σίγουρο ότι ακολουθούν και άλλα ρεκορ. Αρκετοί, μάλλον αστεϊζόμενοι, ισχυρίζονται ότι η κατάρριψη του ορίου θα φέρει τη συντέλεια του κόσμου η οποία φημολογείται ... για σήμερα!

 

Όπως και να 'χει ένα είναι σίγουρο, ότι το YouTube, τα κοινωνικά δίκτυα και το διαδίκτυο κατ' επέκταση δεν έχουν φέρει αλλαγές μόνο στη μουσική βιομηχανία ή στη διασκέδαση και την καθημερινότητά μας, αλλά έχουν μετατρέψει τον μέχρι πρότινος ξεκομμένο πλανήτη σ' ένα παγκόσμιο χωριό.

 

 

Link.png Site: '] YouTube charts

Link.png Site: http://en.wikipedia.org/wiki/Gangnam_Style']wikipedia

Link.png Site: http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/12/12/december-21-mayan-end-world-gangnam-style-psy-nostradamus_n_2285027.html#s1872872&title=1806_[/url]']Το Gangnam style θα φέρει τη συντέλεια του κόσμου