Το YouTube έφερε σε πέρας μία από τις μεγαλύτερες ζωντανές μεταδόσεις που έγιναν ποτέ στο Διαδίκτυο, τη συναυλία των U2 στο στάδιο Rose Bowl του Λος Άντζελες. Το εγχείρημα αυτό εντάσσεται στις προσπάθειες του YouTube για ζωντανές μεταδόσεις κάτι που έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν με την press conferance του Αμερικάνου προέδρου Ομπάμα σχετικά με τις 100 πρώτες ημέρες στη διακυβέρνηση.

 

Η συναυλία των U2, ενός από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα παγκοσμίως, προσέλκυσε σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον χωρίς όμως να δημιουργεί προβλήματα buffering στην υπηρεσία και με το streaming να κυμαίνεται στα 1000 kbps.

 

Αν και η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβανόταν στις 16 χώρες που θα μπορούσαν να δουν τη συναυλία, εντούτοις η ζωντανή μετάδοση ήταν εφικτή στη χώρα μας χωρίς περιορισμούς αν και σε "δύσκολη" ώρα (5.30πμ). Η συναυλία έχει διάρκεια περίπου 2.30 ώρες και μεταδίδεται σε συνεχείς επαναλήψεις από τη επίσημη ιστοσελίδα.

 

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, μπορείτε να συνδεθείτε με το Twitter λογαριασμό σας και να αφήσετε το μήνυμα σας ενώ όσοι θέλουν τη μεγαλύτερη ζωντανή εμπειρία θα πρέπει να σημειώσουν στο ημερολόγιο τους τη 3η Σεπτεμβρίου 2010 όπου και η U2 360° Tour περνάει από τη χώρα μας και το Ολυμπιακό στάδιο.

 

Video Video: U2 Rose Bowl Concert