Αν και το video streaming είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις μέρες μας, δεν είναι όλα τα στούντιο πρόθυμα, ειδικά τα μεγάλα, να ακολουθήσουν την τάση. Ενδεχομένως, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, φοβούνται την πιθανότητα να αυξηθεί η πειρατεία.

Έτσι, όταν η Paramount Pictures αναρτά περισσότερες από 100 κινηματογραφικές ταινίες στο YouTube, και μάλιστα δωρεάν, μοιάζει περισσότερο με Πρωταπριλιάτικη φάρσα, παρά με στρατηγική απόφαση. Και όμως, αυτό έκανε το γνωστό κινηματογραφικό στούντιο στον νόμιμο κανάλι The Paramount Vault, προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση σε μία μεγάλη συλλογή κινηματογραφικών ταινιών.

 

Η εταιρεία βεβαίως δεν προσφέρει τις πιο πρόσφατες κινηματογραφικές της ταινίες, οπότε μην περιμένετε να δείτε στο κανάλι της στο YouTube τα World War Z και Iron Man, αλλά στην λίστα με τις ταινίες περιλαμβάνονται αρκετές επιτυχίες όπως τα Raiders of the Lost Ark, Titanic, κάποιες ταινίες Transformers κ.ά. Επίσης περιλαμβάνονται πολλές ταινίες περασμένων δεκαετιών, όπως το Dark City, μία ταινία της δεκαετίας του ’50 με τον Charlton Heston ή την ταινία τρόμου Rumplestilstkin του 1955.

 

Το κανάλι The Paramount Vault, περιγράφεται από το κινημογραφικό στούντιο ως μία τοποθεσία για να επιδείξει την ποικιλία του έργου του. Έτσι, αντί να αναρτήσει τις καλύτερες κινηματογραφικές ταινίες, δημιουργήθηκε περισσότερο για να δώσει στους θεατές μία αίσθηση της ιστορίας του κινηματογράφου, όταν βρισκόταν στα πάνω του, αλλά και στα κάτω του. Δυστυχώς, τις ταινίες μπορούν για την ώρα να δούν μόνο όσοι χρήστες βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ωστόσο λογικά, θα υπάρχει και κάποιος τρόπος για να παρακαμψετε αυτο το εμπόδιο.

 

 

Link.png Site: SlashGear