Το YouTube αυξάνει τις τιμές για τo Premium, τη συνδρομητική του πρόταση για μεμονωμένους χρήστες και μια οικογένεια, η οποία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τη μη εμφάνιση διαφημίσεων αλλά και τη δυνατότητα download.

Η αύξηση του YouTube Premium ανακοινώθηκε σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και της Αργεντινής ενώ για την ώρα χρήστες από τη  χώρα μας και άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν λάβει κάποιο σχετικό email. Όσοι έχουν λάβει πάντως το e-mail, ενημερώνονται ότι η νέα τιμολογιακή πολιτική θα ισχύσει από τις 21 Νοεμβρίου.

Η έκδοση του YouTube Premium που απευθύνεται σε οικογένειες επιτρέπει σε έως και πέντε άτομα να χρησιμοποιούν λειτουργίες όπως βίντεο χωρίς διαφημίσεις, δυνατότητα download για αναπαραγωγή ακόμα και αν είστε χωρίς σύνδεση αλλά και αναπαραγωγή ενός βίντεο στο παρασκήνιο.

Την Πέμπτη, αρκετοί χρήστες του Reddit ανέφεραν ότι πρώτοι ότι οι χρήστες από τον Καναδά έλαβαν e-mail από την εταιρεία σχετικά με την αλλαγή της μηνιαίας συνδρομής τους από 17,99 CA$ σε 22,99 CA$ για το οικογενειακό πακέτο Premium. Σύντομα όμως και συνδρομητές της υπηρεσίας από τις ΗΠΑ ανέφεραν τη λήψη παρόμοιων e-mail που τους ενημέρωναν για αύξηση της τιμής του Premium από 17,99 δολάρια το μήνα σε 22,99 δολάρια.

Οι χρήστες από το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν επίσης ότι το οικογενειακό πακέτο YouTube Premium γίνεται πλέον ακριβότερο κατά 2 λίρες - από 17,99 σε 19,99 λίρες το μήνα.

Η κατάσταση είναι χειρότερη για τους χρήστες του YouTube με έδρα την Αργεντινή. Η εταιρεία αυξάνει τις τιμές τόσο για τα ατομικά όσο και για τα οικογενειακά πακέτα Premium κατά αρκετά μεγάλο ποσοστό. Το ατομικό πακέτο θα κοστίζει 389 ARS (2,53 δολάρια) το μήνα από 119 ARS (0,78 δολάρια) το μήνα, και τα οικογενειακά πακέτα θα κοστίζουν 699 ARS (4,55 δολάρια) το μήνα από 179 ARS (1,17 δολάρια) το μήνα. Τα παραπάνω ισοδυναμούν με μια εντυπωσιακή αύξηση - περίπου 220% και 290%, αντίστοιχα.

Πρόσφατα -και μετά από αντιδράσεις- το YouTube ανακοίνωσε τον τερματισμό των δοκιμών του που στόχο είχαν η Premium συνδρομή να είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή ενός βίντεο στην 4K ανάλυση.

  • Confused 1