Το YouTube παρουσιάζει ένα νέο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς να απενεργοποιούν προσωρινά τα σχόλια των θεατών που ασχολούνται με το περιεχόμενό τους.

Η λειτουργία με την ονομασία "Pause" επιτυγχάνει μια λογική ισορροπία μεταξύ της πλήρους απενεργοποίησης όλων των σχολίων επ' αόριστον και της επιλογής για διαχείριση κάθε ανάρτησης ξεχωριστά. 

Στην ανάρτηση στο ιστολόγιο του, το YouTube χαρακτηρίζει τη λειτουργία αυτή ως «ένα τρόπο ανάπαυλας από ένα τεράστιο αριθμό σχολίων της κοινότητας, όταν ο χρήστης κρίνει απαραίτητο κάτι τέτοιο». Επιτρέπει το επιλεκτικό πάγωμα των σχολίων σε δημοσιευμένα κλιπ, διατηρώντας παράλληλα τα καταγεγραμμένα σχόλια και συνεχίζοντας τη συμμετοχή αργότερα. Ουσιαστικά, η επιλογή της παύσης παρακάμπτει τη μέχρι σήμερα επιλογή του "όλα ή τίποτα" που περιβάλλει την υπάρχουσα διαχείριση σχολίων και στερείται ενδιάμεσων επιλογών πέρα από την εξέταση κάθε υποβολής ξεχωριστά πριν από τη δημόσια προβολή.

image.png.7f8b89b2bc336130c3bc143475852e87.png

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσής του, το YouTube μετονόμασε επίσης ορισμένες από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις moderation για ευκολότερη κατανόηση. Αυτό σημαίνει ότι αντί να παρουσιάζονται επιλογές για "Hold potentially inappropriate comments for review" και εναλλαγή για "Increase strictness" - που είναι πολλά για να χωρέσουν σε οποιοδήποτε μενού επιλογών - οι χρήστες θα έχουν μια απλή επιλογή μεταξύ Ενεργοποίηση, Παύση ή Απενεργοποίηση. Η ενεργοποίηση των σχολίων ενεργοποιεί επίσης κάποια προαιρετικά επίπεδα moderation για να επιλέξετε: Κανένα (εντελώς μη μετριοπαθές), Βασικό (το οποίο κρατάει "δυνητικά ακατάλληλα" σχόλια για επανεξέταση), Αυστηρό (το οποίο κρατάει ένα ευρύτερο φάσμα σχολίων για επανεξέταση), και “Κρατήστε όλα”.

Μπορείτε να βρείτε τη νέα επιλογή παύσης στις ρυθμίσεις σχολίων σε επίπεδο βίντεο στη σελίδα παρακολούθησης στην εφαρμογή YouTube ή στο YouTube Studio τόσο σε κινητά όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές.
 

  • Like 1
  • Thanks 1