Στη δοκιμή συμμετέχει περιορισμένος αριθμός χρηστών, όμως τα πρώτα σχόλια δεν δείχνουν ιδιαίτερα θετικά.

Επί του παρόντος, όταν παρακολουθεί κανείς βίντεο μέσω YouTube στο διαδίκτυο, εμφανίζεται το παράθυρο με το βίντεο στην επάνω πλευρά και τα σχόλια από κάτω. Στα δεξιά του βίντεο, υπάρχει ένα πλαίσιο με μια σειρά από σχετικά βίντεο. Η διάταξη αυτή μέχρι στιγμής απέδιδε καλά για την εταιρία. Πρόσφατα, μάλιστα, το YouTube προσέθετε και μια ενότητα για τα Shorts, στο πλαϊνό τμήμα.

Όμως, υπάρχει περίπτωση η διάταξη αυτή να αλλάξει. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους πλατφόρμες όπως το X και το Reddit αλλά και από χρήστες στην Ελλάδα, υπάρχουν αναφορές με screenshots από μια νέα πιθανή διάταξη, και το αποτέλεσμα φαίνεται πως δεν τους αφήνει ικανοποιημένους. Με τη νέα διάταξη, η ροή των σχετικών βίντεο θα εμφανίζεται ακριβώς κάτω από εκείνο που παίζει τη δεδομένη στιγμή.

AH Logos 16x9

Στη δεξιά πλευρά της οθόνης, θα εμφανίζεται ένας χώρος όπου θα ενσωματώνονται όλες οι άλλες πληροφορίες. Σε αυτές περιλαμβάνεται ο τίτλος του βίντεο, ο μετρητής εμφανίσεων, η ημερομηνία ανάρτησης και η περιγραφή. Από κάτω, θα εμφανίζονται οι πληροφορίες του καναλιού, όπως το όνομα και ο αριθμός συνδρομητών, με το πλήκτρο Subscribe να βρίσκεται στα δεξιά. Ακριβώς από κάτω, θα μπορεί να βλέπει κανείς την αναλογία like/dislike και τις επιλογές Share, Download, Clip, Add to Playlist και τις τρεις κουκίδες που ανοίγουν το μενού των επιπλέον ρυθμίσεων. Τέλος, από κάτω, θα εμφανίζεται η ενότητα των σχολίων.

Φαίνεται πως όταν ενεργοποιείται η λειτουργία Theater, το βίντεο θα καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη. Επομένως, όλες οι παραπάνω πληροφορίες θα υπάρχουν πίσω από το βίντεο.

Η προσέγγιση αυτή δεν είναι ιδιαίτερα θελκτική. Οι χρήστες έχουν συνηθίσει να βλέπουν μια μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στα σχόλια, ώστε να μπορούν να τα διαβάζουν ευκολότερα. Το αυτό ισχύει και για τον τίτλο και την περιγραφή του βίντεο. Όμως, η νέα, δοκιμαστική προσέγγιση, στριμώχνει τα πάντα σε μία στενή, πλαϊνή στήλη. Κρίνοντας από τα πρώτα σχόλια, η κοινότητα δεν δείχνει ενθουσιασμένη με τις προτεινόμενες αλλαγές. Ασαφές παραμένει επίσης το κατά πόσο το YouTube σχεδιάζει νέα διάταξη και για την εφαρμογή για κινητά. 

  • Sad 1