Η διαδικασία επιλογής ενός καλού thumbnail για το τελευταίο σας βίντεο στο YouTube μπορεί σύντομα να γίνει πολύ πιο εύκολη.

Το YouTube ανακοίνωσε ότι διεξάγει πρώιμες δοκιμές μιας λειτουργίας που ονομάζει "Test & Compare", η οποία επιτρέπει στους δημιουργούς να ανεβάζουν έως και τρία thumbnails (μικρογραφίες)για ένα μόνο βίντεο και να αφήνουν το YouTube να πειραματιστεί παρασκηνιακά για να δει ποια από αυτές αποδίδει καλύτερα. 

Στο  βίντεο-ανακοίνωση, το YouTube αναφέρει ότι επί του παρόντος δοκιμάζει τη λειτουργία με "μερικές εκατοντάδες δημιουργούς", αλλά σχεδιάζει να διαθέσει μια beta έκδοση τους επόμενους μήνες σε χιλιάδες περισσότερους πριν από την ευρύτερη κυκλοφορία του χαρακτηριστικό το επόμενο έτος.

Το YouTube αναφέρει ότι η λειτουργία, η οποία είναι συχνά γνωστή ως δοκιμή A/B, ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν περισσότερο οι χρήστες του. Το thumbnail ενός βίντεο παίζει ζωτικό ρόλο στην προσέλκυση των θεατών, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πίεση να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό. Ένα screenshot της υπό ανάπτυξη λειτουργίας του YouTube δείχνει πώς η λειτουργία Test & Compare θα αναφέρει τον "χρόνο παρακολούθησης" κάθε thumbnail ως ποσοστό μόλις ολοκληρωθεί μια δοκιμή A/B.

Με την πάροδο των ετών έχουν εμφανιστεί εργαλεία τρίτων που διαφημίζουν ότι επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν A/B δοκιμές thumbnail στο YouTube ενώ και δημιουργοί έχουν ρωτήσει τους συνδρομητές τους ποια εικόνα μπορεί να έχει καλύτερη απόδοση. «Η επιστήμη των thumbnail για να ευχαριστήσω τον αλγόριθμο είναι τρομακτικά σημαντική και χρειάζομαι όλη τη βοήθεια και τις συμβουλές και τα πρέπει/δεν πρέπει που μπορώ να πάρω", έγραψε ο YouTuber Jay Foreman, δημοσιεύοντας μια σχετική δημοσκόπηση πέρυσι.