Το YouTube δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν τις οθόνες των smartphone τους για να αποφύγουν το τυχαίο πάτημα ενός κουμπιού και τη διακοπή αναπαραγωγής του βίντεο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το σχετικό πείραμα στη σελίδα YouTube Experiments.

Το "Κλείδωμα οθόνης" απενεργοποιεί την είσοδο μέσω αφής, έτσι ώστε όταν οι χρήστες παρακολουθούν ένα βίντεο σε λειτουργία πλήρους οθόνης, να μην χρειάζεται να ανησυχούν για ακούσια παύση, παράλειψη ή επιλογή ενός προτεινόμενου βίντεο. Οι χρήστες που έχουν πρόσβαση στη δοκιμή μπορούν να πατήσουν το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης για να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία.

Όπως ανέφερε το Cord Cutters News, το οποίο εντόπισε πρώτο τη νέα λειτουργία κλειδώματος, είναι διαθέσιμη μόνο για επιλεγμένους συνδρομητές Premium σε συσκευές Android και iOS. Το YouTube δίνει στους χρήστες περιθώριο μέχρι τις 30 Ιουλίου για να δοκιμάσουν τη λειτουργία. 

Το νέο πείραμα του YouTube μοιάζει με ένα χαρακτηριστικό που λάνσαρε το Netflix το 2020. Η εφαρμογή του Netflix για κινητά εισήγαγε το κλείδωμα οθόνης, το οποίο επιτρέπει στους συνδρομητές να πατήσουν ένα εικονίδιο κλειδώματος στο κάτω μέρος της οθόνης για να απενεργοποιήσουν την εμφάνιση κουμπιών όπως αυτά της αναπαραγωγής και της παύσης, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή διακοπής της αναπαραγωγής ή ενεργοποίησης υποτίτλων κατά λάθος.

Το YouTube εκτελεί μερικές άλλες δοκιμές αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου ενός τρόπου περιορισμού της χρήσης των ad blockers, προειδοποιώντας τους χρήστες ότι το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο θα μπλοκαριστεί μετά από τρία βίντεο, εκτός αν ο χρήστης απενεργοποιήσει το ad blocker. Η εταιρεία φέρεται επίσης να εξετάζει μια προσφορά online παιχνιδιών που θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής του YouTube.

  • Like 1