Ξεκίνησε σήμερα η μετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος των καναλιών ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (HD).

Σύμφωνα με το Ραδιομέγαρο, το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας φέρει την ΕΡΤ1 να εκπέμπει άμεσα το πρόγραμμά της σε HD ανάλυση και σε όλη την επικράτεια, ενώ στην περίπτωση της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 αυτό θα γίνει σταδιακά με το 80% του πληθυσμού της χώρας να έχει πρόσβαση σε αντίστοιχο HD περιεχόμενο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή στα συμβατικά κανάλια της ΕΡΤ τα οποία θα συνεχίσουν να εκπέμπουν κανονικά σε κανονική ευκρίνεια προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα λήψης στις παλαιότερες τηλεοράσεις, που δε διαθέτουν την τεχνολογία HD.

Επιπλέον όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αναβαθμίζεται και ο τρόπος μετάδοσης των αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ, στον οποίο τον πρώτο λόγο θα έχει η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ1, αλλά και η διαδικτυακή πλατφόρμα ERTFLIX, στην οποία θα προβάλλεται στο εξής αποκλειστικά το κανάλι ΕΡΤSports. Έτσι στην ΕΡΤ3 θα δημιουργηθεί ειδική ζώνη (EΡΤ3 Sports), προκειμένου οι τηλεθεατές σε όλη την Ελλάδα να μπορούν να παρακολουθούν και σε υψηλή ευκρίνεια (HD) τους αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων του πρωταθλήματος μπάσκετ της κατηγορίας Α1, την ευρωπαϊκή διοργάνωση Champions League (BCL) και τα Πρωταθλήματα Βόλεϊ, Υδατοσφαίρισης και Handball, ενώ τα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα, όπως π.χ οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι τελικοί του Champions League, του Europa League, η Formula 1 και το Roland Garros θα φιλοξενούνται στην ΕΡΤ1 επίσης σε HD εικόνα.

Τέλος το ERTSports αποκτά πλέον και διαδικτυακά «αδελφάκια» (ERTSpoprts1, ERTSports2 κλπ), όταν τα αθλητικά γεγονότα χρονικά συμπίπτουν, προκειμένου να μπορούν οι τηλεθεατές να δουν όποιο άθλημα ή αγώνα επιθυμούν μέσω της πλατφόρμας ERTFLIX, τόσο στην τηλεόρασή τους όσο και μέσω του υπολογιστή τους και των κινητών συσκευών.

  • Like 4
  • Thanks 1