Μπορεί η Microsoft να παρουσίασε πρόσφατα το Surface Laptop με το cloud-based λειτουργικό σύστημα Windows 10 S, ωστόσο και η Acer παρουσίασε την δική της student-centric πρόταση που επίσης βασίζεται στα Windows 10 S και έχει την ονομασία TravelMate Spin B1.

Η πρόταση της Acer είναι ένα ανθεκτικό στην κακομεταχείριση ruggedized convertible laptop που σχεδιάστηκε με γνώμονα της ανάγκες των μαθητών αλλά και των καθηγητών. Διαθέτει οθόνη αφής 11,6 ιντσών ανάλυσης HD που είναι pressure resistant ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση να υποστεί βλάβη από μαθητές που πιέζουν το stylus τους με υπερβάλλοντα ζήλο και διαθέτει διάφορα προστατευτικά από λάστιχο που το προστατεύουν από κραδασμούς και μικρο-χτυπήματα.

 

Το πληκτρολόγιο του επίσης αντέχει στο νερό εφόσον πέσει πάνω του ποσότητα έως και 325ml (υπάρχει σχετικό κανάλι που οδηγεί το νερό μακριά από τα ευαίσθητα υποσυστήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του υπολογιστή).

 

Οι ειδικά σχεδιασμένοι μεντεσέδες επιτρέπουν στην οθόνη να περιστρέφεται κατά 360° και επομένως μπορεί και μετατρέπεται σε ένα παραδοσιακό tablet, που είναι ιδανικό για κατανάλωση περιεχομένου ή για εργασία σε συνδυασμό με stylus. Φυσικά υποστηρίζονται επιπλέον και τα Tent και Stand modes.

 

gallery_286955_3886_93925.jpg

 

Στο εσωτερικό του, το TravelMate Spin B1 ενσωματώνει επεξεργαστή Intel Celeron με ενσωματωμένα γραφικά, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικού χώρου και dual-band 2x2 MIMO WiFi 802.11ac. Η μπαταρία του διαρκεί για έως και 13 ώρες. Όσον αφορά στις δυνατότητες συνδεσιμότητας προσφέρει Bluetooth 4.0, USB 3.0, USB 2.0 και HDMI.

 

Το laptop της Acer βασίζεται όπως αναφέραμε στα Windows 10 S και επομένως οι μαθητές που θα το αποκτήσουν έχουν πρόσβαση και στην σουίτα Microsoft Office συμπεριλαμβανομένου του MS Ink. Το κόστος του, όταν κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα, θα είναι $299, και επομένως έρχεται σε απευθείας αντιπαράθεση με αρκετά οικονομικά Chromebooks.

 

gallery_286955_3886_65395.jpg

 

Link.png Site: Engadget