Η AMD δημοσιοποίησε μία αναβαθμισμένη λίστα συμβατότητας αρθρωμάτων μνήμης DDR4 με τους επεξεργαστές Ryzen.

Αν και σχεδόν οποιοδήποτε άρθρωμα μνήμης DDR4 θα λειτουργήσει κανονικά στα motherboards με socket AM4, λίγα έχουν δοκιμαστεί από την AMD ότι τρέχουν αξιόπιστα σε ταχύτητες όπως DDR4-3200, DDR4-2933, DDR4-2667 και DDR4-2400.

 

Η νέα λίστα της AMD περιλαμβάνει ένα διευρυμένο σύνολο αρθρωμάτων DDR4 που έχουν δοκιμαστεί από την AMD ότι λειτουργούν αξιόπιστα με τους επεξεργαστές Ryzen. Για να λειτουργούν ωστόσο και στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, η AMD ζητάει από τους χρήστες να εντοπίσουν και να εγκαταστήσουν κάποια νέα έκδοση του BIOS για το motherboard τους, που να περιλαμβάνει την αναβάθμιση micro-code AGESA 1.0.0.6. Λογικά, η σχετική ενημέρωση θα είναι διακριτή στο change-log της αναβάθμισης του BIOS από τον κατασκευαστή του motherboard, ενώ τα πιο σύγχρονα μοντέλα θα διαθέτουν ήδη προ-εγκατεστημένη την ενημέρωση. Μπορείτε να βρείτε την λίστα συμβατότητας DDR4 εδώ.

 

Η ταχύτητα της μνήμης DDR4 επηρεάζει σημαντικά την απόδοση των υπολογιστών που βασίζονται σε επεξεργαστές Ryzen, πέρα από το προστιθέμενο memory bandwidth. Η ταχύτητα ρολογιού του εσωτερικού συνδέσμου InfinityFabric είναι ανάλογη του ρολογιού της μνήμης DRAM.

 

Ο συγκεκριμένος υπερσύνδεσμος συνδέει τα δύο τετραπύρηνα “αρθρώματα” (CCX) στο 14nm “Summit Ridge” die που χρησιμοποιείται στους επεξεργαστές Ryzen που κάνουν χρήση του socket AM4. Ανάμεσα στις προσθήκες που περιλαμβάνει η ανανεωμένη λίστα συμβατότητας μνήμης της AMD βρίσκονται και μάρκες που δεν βασίζεται απαραίτητα σε b-die DRAM chips της Samsung.

 

Link.png Site: TechPowerUp