Η AMD ενδέχεται να ετοιμάζει ένα πραγματικό “θηρίο” 16-πυρήνων με στόχο να ανταγωνιστεί απευθείας την σειρά επεξεργαστών HEDT της Intel. Σύμφωνα με πληροφορίες του ChipHell, η Αμερικάνικη εταιρεία ετοιμάζει ένα chip με διπλό-οκταπύρηνο die και συνολικά 32 threads.

Σύμφωνα με την διαρροή, ο επεξεργαστής δεν πρόκειται να κάνει χρήση του σημερινού dual-channel socket AM4, αλλά θα χρησιμοποιεί μία “κομμένη” έκδοση του socket SP3 που προορίζεται για τον επιχειρησιακής κλάσης επεξεργαστή Naples. Το νέο socket SP3R2 και το νέο chip θα υποστηρίζουν μνήμη σε διάταξη quad-channel με αποτέλεσμα να βρίσκεται όσον αφορά στο memory bandwidth απέναντι από τα μοντέλα της σειράς HEDT της Intel.

 

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα LGA-based socket, και επομένως οι ακροδέκτες θα βρίσκονται στο socket και όχι στον επεξεργαστή, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Intel. Ο επεξεργαστής Naples άλλωστε χρησιμοποιεί τέτοιου είδους διεπαφές, ωστόσο η AMD δεν έχει ακόμα χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο στις καταναλωτικές πλατφόρμες της.

 

Το νέο επίσης chipset που θα συνοδεύει τον 16-πύρηνο επεξεργαστή της AMD θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες την ονομασία X399. Και τα δύο προϊόντα πρόκειται να ανακοινωθούν τον Ιούνιο, ωστόσο η ημερομηνία διάθεσης και η τιμή παραμένουν όπως είναι φυσιολογικό για την ώρα μυστικά.

 

Link.png Site: TechPowerUp