Ιδιαιτέρως δυσχερείς χαρακτηρίζονται οι προοπτικές για την AMD καθώς πλησιάζουμε στις αρχές του 2013. Η εταιρεία, τον προηγούμενο χρόνο είχε να αντιμετωπίσει τις σαφώς μειωμένες πωλήσεις CPU, ενώ ο ανταγωνισμός από την Intel την έκανε να μειώσει αισθητά την αγορά απαραίτητου εξοπλισμού από την GlobalFoundries.

Η απόφαση για το ''σπάσιμο'' του συμβολαίου μεταξύ των δυο εταιρειών κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση πλεονάζοντα εξοπλισμού που δεν θα μπορούσε να απορροφηθεί από την αγορά. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι η AMD είχε συμφωνήσει να αγοράσει εξοπλισμό ύψους $500 εκ για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, ενώ στην ουσία ξόδεψε μόνο $115 εκ. Όπως είναι φυσικό, η GlobalFoundries επέβαλλε πρόστιμο για την λύση του συμβολαίου, το οποίο ανήλθε στα $320 εκ. και το οποίο θα καταβληθεί μέσα στους επόμενους μήνες σε δόσεις. Τα $80 εκ. θα πρέπει να έχουν υποβληθούν μέχρι στις 28 Δεκεμβρίου του 2012 ενώ άλλα $40 εκ. τον Απρίλιο του 2013 ενώ υπεγράφει και χρεωστικό γραμμάτιο το οποίο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

 

Από την μεριά του ο Rory Read δήλωσε ότι η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δυο εταιρειών συνεχίζει να είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές. Εξήρε την προσπάθεια της GlobalFoundries για την κάλυψη των αναγκών της AMD το 2012 ενώ ευελπιστεί σε περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρεία του με την βοήθειά τους.