Ο διευθύνων σύμβουλος της AMD Dirk Meyer, ανακοίνωσε χτες τις προθέσεις της εταιρείας του για την παράδοση high definition βίντεο και παιχνιδιών σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

 

Για να μπορέσει να στείλει στα κινητά περιεχόμενο HD, η AMD θα κατασκευάσει έναν υπερυπολογιστή. Σύμφωνα με τον Meyer από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί ο υπολογιστής αυτός, ο χρήστης το μόνο που θα χρειάζεται προκειμένου να απολαύσει υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, θα είναι ένα smart phone και μία καλή broadband σύνδεση. Ο υπερυπολογιστής ,με την κωδική ονομασία Fusion Render Node, θα μπορεί να στείλει άμεσα παιχνίδια αλλά και Blu-ray ταινίες, αλλάζοντας έτσι για τα καλά το τοπίο στην διασκέδαση μέσω κινητού τηλεφώνου.

 

Ουσιαστικά ο υπερυπολογιστής της AMD θα αποτελείται από rack πολλαπλών desktop υπολογιστών υψηλών επιδόσεων, που θα διαθέτουν κάρτες γραφικών της σειράς ATI 4800 και επεξεργαστές Phenom II, ενώ θα είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους προκειμένου να πραγματοποιούν ταυτόχρονα πολλαπλές εργασίες .

 

Ο Meyer δεν είπε περισσότερα σχετικά με τους επεξεργαστές και τα σχέδια της εταιρείας του για αυτούς αλλά στην συγκεκριμένη φάση προσπάθησε να τονίσει το στόχο της AMD που δεν είναι άλλος από την προσθήκη ρεαλισμού και γρήγορων ταχυτήτων στο gaming και την διασκέδαση γενικότερα μέσα από έναν υπολογιστή ή κινητή συσκευή.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr