Τα racing games της Codemasters πάντα ήταν κάτι το ξεχωριστό - και αυτό είναι η φανταστική αίσθηση του αγώνα στο Race Driver : GRID, τον χειρισμό στο DiRT η τον απόλυτο ρεαλισμό στο F1 2010; Η εταιρεία είναι περήφανη για την τεχνολογική της αιχμή, αλλά δεν ξεχνάμε οτι αυτοί οι τίτλοι τρέχουνε άψογα και σε παλιότερα συστήματα.

 

Μόλις λίγες ώρες πριν, η Codemasters ανακοίνωσε ότι καθυστερεί την κυκλοφορία του Colin McRae DiRT 2 για το PC ώστε να εκμεταλλευτεί πλήρως την τεχνολογία DirectX 11. Αρχικά προγραμματισμένη για ντεμπούτο με τα F1 2010 και Race Driver : GRID 2 παιχνίδια, η μηχανή 3D, EGO, της Codemasters αναβαθμίζεται με DirectX 11 υποστήριξη για κυκλοφορία μέσα στο 2009.

 

Και δεν πρόκειται για μισή δουλειά. η EGO αναδομείται ριζικά, υλοποιώντας όλες τις τεχνολογίες κλειδιά του DirectX 11 οπως, Graphics Multi-threading, Hardware Tesselation, Shader Model 5.0.

 

Οι διαφορές θα είναι θεαματικές. Οι gamers με DirectX 11 hardware θα δούνε μια σημαντική αλλαγή στις επιφάνειες, οπως water, glass, reflections/refractions, crowd animation, ambient occlusion, shadows. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της μηχανής EGO, τα εφέ Motion Blur/Depth Of Field, αναδομούνται με θεαματικά αποτελέσματα μέσα στο παιχνίδι.

 

Για να καταφέρει να μεταφερθεί στο DirectX 11, η Codemasters κάλεσε την AMD ώστε να την βοηθήσει. Επίσημα, η AMD ανακοίνωσε ότι "έδωσε πρόσβαση στην Codemasters στην software τεχνογνωσία της περί DirectX 11". Για να κόψουμε την σάλτσα απο την ανακοίνωση, η Codemasters έχει ήδη στα χέρια της την κάρτα γραφικών DX11 της ATI (Evergreen) και μια ομάδα από μηχανικούς για να την βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια μεταφοράς της.

 

Αυτη η είδηση είναι μια σημαντική νίκη της AMD για το DirectX11 και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα έρθουν αρκετές ακόμη. Ο άνθρωπος που οδήγησε το πρόγραμμα της Nvidia " The Way It's Meant To Be Played" άλλαξε πρόσφατα θέση, και εαν υπάρχει μια ευκαιρία για το gaming πρόγραμμα της AMD να ακολουθήσει το ανώτερο gaming development support πρόγραμμα της Nvidia, η στιγμή αυτή είναι τώρα.

 

Link.png Site: Codemasters

Source.png Πηγή: brightsideofnews