Περί τις 31,7 φορές ενεργειακά αποδοτικότεροι σε σχέση με έξι χρόνια πριν είναι πλέον οι mobile επεξεργαστές της AMD.

Κατά το παρελθόν οι επεξεργαστές της AMD ήταν γνωστοί για τις αυξημένες “ορέξεις” τους όσον αφορά στην ισχύ. Όπως όλα δείχνουν όμως η αμερικανική εταιρεία έχει αφήσει μια για πάντα πίσω της τις ενεργοβόρες προτάσεις, ξεπερνώντας μάλιστα τους σχετικούς στόχους που είχε θέσει πριν από έξι χρόνια -όταν η κατάσταση είχε φτάσει στο μη παρέκει.

Εν έτει 2014 λοιπόν η AMD έθεσε ως στόχο για τους mobile επεξεργαστές της, το 2020 να είναι 25 φορές ενεργειακά αποδοτικότεροι. Η ώρα της κρίσης έφτασε και όπως αναφέρει το Windows Central, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν οι άνθρωποι της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σε δοκιμές που έγιναν στις 15 Απριλίου με χρήση των Cinebench R15 nT, Energy Star revision 6.1 και 3DMark 2011 P-Score και περιελάμβαναν αρκετούς επεξεργαστές, μεταξύ των οποίων οι FX-7600P και Ryzen 7 4800H, αποδείχθηκε ότι η ενεργειακή τους αποδοτικότητα ήταν κατά 31,7 φορές χαμηλότερη σε σχέση με εκείνη του 2014. Επιπρόσθετα, η εταιρεία ανέφερε ότι κατέγραψε και μείωση 80% στον χρόνο που απαιτείται για έναν υπολογισμό από τους επεξεργαστές της.

Ο Kevin Krewell, επικεφαλής αναλυτής της TIRIAS Research ανέφερε:

Ο στόχος που τέθηκε απαιτούσε σημαντικές αλλαγές στην αρχιτεκτονική και το λογισμικό και η επίτευξή του δεν είχε να κάνει μόνο με την πρόοδο στην τεχνολογία επεξεργασίας σιλικόνης. Το γεγονός ότι τα αποτελέσματα ήταν ακόμα καλύτερα αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά που κάνει η AMD και εξηγεί πλήρως τον λόγο για τον οποίο είναι πλέον ηγέτιδα στους mobile επεξεργαστές.

  • Like 6