H AMD και η εταιρεία Sulon Technologies έκαναν την έκπληξη στο φετινό Game Developers Conference και παρουσίασαν ένα νέο untethered VR headset, που έχει την ονομασία Sulon Q.

Το Sulon Q είναι ένα πλήρως ασύρματο, untethered all-in-one VR headset, που σημαίνει ότι όλο το hardware ενός υπολογιστή είναι ενσωματωμένο στην HMD (head-mounted display) σε αντίθεση με τις PC-based συσκευές όπως τα HTC Vive και Oculus RiFT.

 

Στο εσωτερικό του Sulon Q υπάρχει ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής AMD FX-8800P με ενσωματωμένα γραφικά κλάσης Radeon R7 και μία 110° FOV (Field-of-View) οθόνη OLED ανάλυσης 2560 x 1440 pixels. Η συσκευή επίσης αναμένεται να ενσωματώνει 8GB DDR3L RAM και 256GB SSD.

 

Το Sulon Q σύμφωνα με τις δύο εταιρείες δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR) αλλά και για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (AR), αφού ενσωματώνει ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Spatial Processing Unit, και περιγράφεται ως ένας “καινοτόμος mixed reality spatial υπολογιστής που παρέχει χαρτογράφηση περιβάλλοντος και ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο, δυναμική εικονικοποίηση για VR/ AR fusion και αναγνώριση χειρονομιών”.

 

Οι εταιρείες δεν ανακοίνωσαν κάποιες άλλες λεπτομέρειες (όπως την χωρητικότητα της μπαταρίας ή το βάρος της συσκευής) ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα.

 

 

Link.png Site: Engadget