Η AMD επεκτείνει τις αγορές για τις οποίες κατασκευάζει μέχρι και σήμερα chip επεξεργαστών, και προσθέτει στη λίστα της εκτός από τους φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές και τα tablets. Συγκεκριμένα παρουσίασε τον Z-60 επεξεργαστή γνωστό και ως Hondo, ο οποίος θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο χρόνο και θα καλύπτει τις ανάγκές μιας υβριδικής tablet συσκευής για 10 περίπου ώρες.

Όσον αφορά τα γραφικά η AMD υπόσχεται 5x και 6x καλύτερες επιδόσεις από το αντίστοιχο chip Cedar Trail της Intel, με γραφικά στα παιχνίδια "που δε θα περίμενε κανείς να δει σε ένα tablet", όπως αναφέρει και η ίδια στο δελτίο τύπου της. Υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι και 1920x1200 μέσω HDMI και τρέχει τίτλους από games όπως το Orcs Must Die και το Moden Warfare 2 σε μεσαίο επίπεδο γραφικών με ανάλυση 1024x768

pixel. Υπάρχουν μερικοί περιορισμοί, όπως για παράδειγμα αυτός της αναπαραγωγής περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας video μέχρι και σε 720p.

z60-1-1349731503.jpg

 

Υποστηρίζεται το λειτουργικό σύστημα των Windows 8 της Microsoft, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα υποστήριξης και άλλων όπως το Linux ή το Android. Όπως αναφέρεται η εκκίνηση των tablet που θα υποστηρίζει θα πραγματοποιείται σε 25 δευτερόλεπτα ενώ μέσα σε 2" θα επανέρχεται από κατάσταση αναστολής λειτουργίας με ταχύτερη επανασύνδεση σε WiFi δίκτυα. Η κατανάλωσή του είναι 4-5 watt, ικανά να κρατήσουν αθόρυβη τη συσκευή και με αρκετά ικανοποιητικό πάχος κάτω από τα 10 χιλιοστά. Η AMD τονίζει ότι ο Z-60 μπορεί να δώσει μέχρι και 10 ώρες αυτονομία σε μια συσκευή αν και η μέτρηση αυτή έχει πραγματοποιηθεί στην έκδοση του ¨Windows Presentation Mode".

z60-3.jpg

 

Περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορούμε να γνωρίζουμε όταν δούμε τα πρώτα υβριδικά tablets που θα το ενσωματώνουν. Μεγάλη πρόκληση επίσης αποτελεί για την AMD εάν θα μπορέσει να καταρρίψει το όριο των $799 δολαρίων που έχει θέσει η Intel στους κατασκευαστές στις Clover Trail συσκευές της.

 

Link.png Site: engadget.com