Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, η AMD έχει οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα διάθεσης των επερχόμενων μικροεπεξεργαστών της. Ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως σχεδιαστής μικροεπεξεργαστών x86 θα ξεκινήσει αποστολές των ολοκληρωμένων σειράς FX (αρχιτεκτονική Bulldozer) το δεύτερο μισό του Ιουνίου και αυτών της σειράς Α (κωδικό όνομα Llano) νωρίς τον Ιούλιο.

 

Πιο συγκεκριμένα, η διάθεση των FX θα ξεκινήσει την εβδομάδα της 20ης Ιουνίου ενώ της σειράς A την εβδομάδα της 4ης Ιουλίου. Όπως αναμενόταν, οι Bulldozer θα είναι διαθέσιμοι νωρίτερα από τους Llano, με την AMD να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα φαινόμενο «φωτοστέφανου» για τη γκάμα των διαθέσιμων επεξεργαστών της, με τα κορυφαία μοντέλα να εκτιμάται ότι θα ξεπερνούν σε επιδόσεις τους υπάρχοντες Phenom II κατά 50%.

 

Σύμφωνα με ντοκουμέντο στο οποίο είχε πρόσβαση το site X-bit labs, η AMD σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τέσσερα οκταπύρηνα μοντέλα (σειρά FX8000), δύο εξαπύρηνα μοντέλα (FX6000) και δύο τετραπύρηνα (FX4000). Για τη σειρά A, αναμένονται έντεκα διαφορετικά μοντέλα αν κάτι δεν αλλάξει στα σχέδια αυτά.

 

Ερωτηματικά συνεχίζουν να υπάρχουν γύρω από την επίσημη ημερομηνία ανακοίνωσης διαθεσιμότητας των νέων ολοκληρωμένων. Φημολογείται πώς η AMD θα παρουσιάσει τους επεξεργαστές με αρχιτεκτονική Bulldozer στην έκθεση E3 που θα γίνει 7-9 Ιουνίου στο Los Angeles.

 

Η AMD δε σχολίασε την είδηση.

 

 

Link.png Site: X-bit labs