Χάρη σε μία διαρροή από τον συνεργάτη της, Sapphire, μάθαμε ότι η CEO της AMD, Lisa Su, πρόκειται στην επερχόμενη έκθεση Computex και πιο συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου να ανακοινώσει δύο νέους επεξεργαστές γραφικών, τους Navi XT και Navi Pro.

Η κάρτα γραφικών Navi XT πρόκειται να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην Nvidia GeForce RTX 2070 και θα κοστίζει $499. H Navi Pro θα επιδεικνύει απόδοση που έχει αξιολογηθεί ότι βρίσκεται ανάμεσα στις GeForce RTX 2060 και 2070 και θα στοιχίζει $399.

Η Radeon VII θα παραμείνει, εντωμεταξύ, στην θέση της ναυαρχίδας της, με τον εκπρόσωπο της Sapphire να επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν σχέδια κυκλοφορίας μίας κάρτας γραφικών «Big Navi» με 5120 stream processors από την AMD. Όμως οι GeForce RTX 2070 και 2060 που κοστίζουν τα ίδια χρήματα υποστηρίζουν «ray tracing», ένα χαρακτηριστικό που από ότι φαίνεται θα απουσιάζει από τις δύο νέες κάρτες γραφικών της AMD. Όμως λαμβάνοντας υπόψη ότι οι νέοι επεξεργαστές γραφικών της AMD θα κατασκευάζονται με μέθοδο 7nm, ενδέχεται να ξεπερνούν τις προτάσεις της Nvidia σε «power efficiency».

Η Sapphire έκανε γνωστό ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει «water-cooled» εκδόσεις των δύο νέων Navi GPUs υπό το brand «Toxic» οπότε και οι ενθουσιώδεις χρήστες θα μπορούν με μεγαλύτερη άνεση να τις υπερχρονίσουν, κάτι που ενδέχεται να βοηθήσει ώστε να ξεπεράσουν σε επιδόσεις της αντίστοιχες προτάσεις της Nvidia σε ορισμένες περιπτώσεις κάτω από «heavy load».   

Engadget

  • Like 3