Κατά την διάρκεια της καθιερωμένης τηλεφωνικής συνδιάσκεψης με αναλυτές και επενδυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου τριμήνου, η CEO της AMD, Dr. Lisa Su αποκάλυψε ότι η εταιρεία προετοιμάζει τις νέες high-end GPUs της.

Η AMD ανακοίνωσε έσοδα $1,53 δισεκατομμυρίων για το 2ο τρίμηνο του 2019, λειτουργικά κέρδη $59 εκατομμυρίων που είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με τα $153 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο αλλά αυξημένα σε σχέση με τα $38 εκατομμύρια του προηγούμενου τριμήνου. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε καθαρά κέρδη $35 εκατομμυρίων, που είναι πάνω από διπλάσια σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο ($16 εκατομμύρια) αλλά και σημαντικά μειωμένα σε σχέση με τα $116 εκατομμύρια ένα χρόνο πριν. Για το τρίτο τρίμηνο, η AMD εκτιμά ότι τα έσοδα της θα φτάσουν τα $1,8 δισεκατομμύρια (± $50 εκατομμύρια), αύξηση δηλαδή περίπου 18% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 9% από έτος σε έτος.

23.jpg.fa7c5499659abf3371b7100d0c2749bb.jpg

Στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη, η Dr. Lisa Su ερωτήθηκε σχετικά με τις high-end κάρτες γραφικών της εταιρείας, και εκείνη απάντησε: «Θα έλεγα ότι έρχονται. Να είστε βέβαιοι ότι η εκτέλεση μας πάνω σε αυτές βρίσκεται σε καλό δρόμο, και έχουμε ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο 7nm πέρα των προϊόντων που έχουμε ήδη ανακοινώσει για τα επερχόμενα τρίμηνα».

Με την απάντηση της, ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι στα σχέδια της AMD είναι και το λανσάρισμα νέων, high-end GPUs που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική «Navi» και θα αποτελέσουν την απάντηση της εταιρείας στην «Turing». Η AMD σύμφωνα με φήμες ετοιμάζει τις Radeon RX 5800 και 5900 καθώς και τις εκδόσεις «XT» τους. Η «RX 5800» λέγεται ότι θα βασίζεται πάνω σε ένα νέο πυρήνα GPU με την κωδική ονομασία «Navi 12».

TechPowerUp

  • Like 6