Η AMD το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να επεκταθεί και πέρα από το χώρο των παραδοσιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει chips με το design της ARM, ενώ συνέβαλλε στην ανάπτυξη σημαντικού μέρους του hardware που βρίσκουμε μέσα στα PlayStation 4 και Xbox One.

Σήμερα όμως ανακοίνωσε επίσημα ότι προχωράει ακόμη ένα βήμα παραπέρα, με το να δημιουργήσει επεξεργαστές που θα προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές με Android και Chrome OS. Στέλεχος της AMD ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε προσηλωμένοι στα Windows 8 και δείχνουμε έμπρακτα την υποστήριξή μας, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την αγορά του Android και του Chrome, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία». Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων chips δεν έγινε γνωστή.

 

Πέρυσι, η εταιρεία παρουσίασε τους Z-01 και Z-60 tablet επεξεργαστές για Windows 8 συσκευές. Εντούτοις όμως τα συγκεκριμένα chips χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα από τους PC OEMs και δεν μπόρεσαν να ανταγωνιστούν τα Clover Trail-based Atom chips της Intel. Η εταιρεία εισέρχεται εκ νέου στο παιχνίδι με τα A4 και A6 chips, η άφιξη των οποίων έχει προγραμματιστεί μέσα στο 2013.

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/amd-has-plans-for-chips-in-android-and-chrome-devices[/url]']neowin.net