Οι νέοι επεξεργαστές της AMD έρχονται με επιπλέον ασφάλεια για εταιρείες και επαγγελματίες

Στην ανακοίνωση των νέων επεξεργαστών Ryzen PRO Mobile της σειράς 5000 προχώρησε η AMD, οι οποίοι έρχονται με επιπλέον ασφάλεια σε hardware επίπεδο, όπως και εργαλεία ασφαλείας. Οι PRO επεξεργαστές της AMD είναι παρόμοιοι με τους vPro της Intel και άμεση ανταγωνιστές τους.

Συνολικά υπάρχουν τρία νέα μοντέλα στη σειρά, ο Ryzen 7 PRO 5850U, Ryzen 5 PRO 5650U και Ryzen 3 PRO 5450U, με όλους να είναι σε λιθογραφία 7nm και κατανάλωση 15W. Τα 15 Watt είναι σίγουρα αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν, καθώς τα μοντέλα της Intel περιλαμβάνουν μοντέλα των 28 Watt. Ακόμα και η AMD έκανε σύγκριση του Ryzen 7 PRO με τον Intel Core i7-1185G7, ο οποίος είναι στα 28 Watt.

Οι AMD PRO επεξεργαστές θα ανταγωνιστούν επίσης και σε άλλους τομείς που επισήμανε η AMD : προγραμματισμένη σταθερότητα λογισμικού, μακροπρόθεσμη διαθεσιμότητα, έλεγχο ποιότητας και μακροπρόθεσμη επικύρωση.

Ακολουθούν τα μοντέλα που ανακοινώθηκαν, τα οποία βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 3.

amd-ryzen-5000-pro-specs-table.PNG

Τέλος, οι νέοι Ryzen PRO 5000 Mobile υπόσχονται μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και αυξημένη ασφάλεια, καθώς περιέχουν τεχνολογίες AMD Shadow Stack, ασφάλεια πυρήνων και έρχονται με πιστοποίηση FIPS 140-3.

  • Like 7