Η RansomHouse, μία νεοσύστατη οντότητα που λειτουργεί ως μεσάζοντας για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των hackers και των θυμάτων τους (με αυτόν τον τρόπο έχει έσοδα), ισχυρίζεται ότι κατέχει περισσότερα από 450 Gb δεδομένων που προέρχονται από την AMD.

Η ομάδα RansomHouse διασφαλίζει επίσης ότι οι κυβερνοεγκληματίες θα λάβουν τα χρήματα τους και τα θύματα το σύνολο των δεδομένων τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση με θύμα την AMD, υποστηρίζεται ότι τα δεδομένα της AMD που εκλάπησαν περιέχουν δικτυακά αρχεία, πληροφορίες συστημάτων και κωδικούς πρόσβασης. Ενδεχομένως πρόκειται για μία σημαντική παραβίαση, καθώς οι ενδοεταιρικοί κωδικοί συνήθως χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε εμπιστευτικά αρχεία και προσωπικές πληροφορίες.

Η ομάδα έκανε γνωστό ότι κατέχει 450 Gb (gigabit) δεδομένων, που μεταφράζεται σε 56,25 GB (gigabytes). Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν τα Gb είναι σωστά ή πρόκειται για GB. Στην περίπτωση που είναι το δεύτερο, 450 gigabytes δεδομένων θα μπορούσαν να περιέχουν απίστευτο όγκο πληροφοριών, ενδεχομένως εμπορικών μυστικών, διάφορων μελλοντικών πρότζεκτ κ.ά. Υποστηρίζεται επίσης ότι οι κακές πρακτικές ασφαλείας της AMD, όπως η χρήση κωδικών πρόσβασης όπως το «password» οδήγησαν στην ουσία στην παραβίαση των δεδομένων και δεν χρησιμοποιήθηκε ειδικό λογισμικό ransomware.

Η ιστοσελίδα Tom's Hardware επικοινώνησε με την AMD για μία δήλωση και έλαβε την απάντηση: «Η AMD γνωρίζει ότι ένας κακός παράγοντας ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του κλεμμένα δεδομένα από την AMD. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα».

  • Like 1