Οι συνολικές απολαβές της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της AMD, Dr. Lisa Su ήταν $58,5 εκατομμύρια.

Η Dr. Lisa Su πήρε το τιμόνι της Advanced Micro Devices τον Οκτώβριο του 2014. Η αξία της μετοχής της εταιρείας εκείνη την εποχή ήταν $3 και μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε σχεδόν  τα $55 με την απόδοση της εταιρείας να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή χάρη στο ανανεωμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο με τους επεξεργαστές Ryzen, EPYC και τις κάρτες γραφικών Radeon.

Οι απολαβές της Dr. Lisa Su για το 2019, που ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την AMD, ήταν τετραπλάσιες σε σχέση με εκείνες της προηγούμενης χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AMD είχε συνολικές απολαβές $58,5 εκατομμυρίων. Ο βασικός μισθός ήταν $1 εκατομμύριο ενώ έλαβε $1,2 εκατομμύρια ως μπόνους επίδοσης και περίπου $56 εκατομμύρια σε μετοχές.

Με τις παραπάνω απολαβές, η Dr. Lisa Su είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα CEO, και μία από τις λίγες –μόλις 20 σε αριθμό- γυναίκες στη λίστα του Associated Press στην οποία βρίσκονταν 309 άντρες CEO. Οι απολαβές της κ. Su ήταν κατά $13 εκατομμύρια υψηλότερες του πιο ακριβοπληρωμένου άντρα CEO στην έρευνα του Associated Press, του David Zaslav του Discovery Channel και ήταν παραπάνω από διπλάσια των αμέσως επόμενων δύο πιο ακριβοπληρωμένων γυναικών CEOs, της Marilyn Hewson της Lockheed Martin ($24,4 εκατομμύρια) και Mary Barra της General Motors Co. ($21,3 εκατομμύρια).

  • Like 7