Η AMD επιβεβαίωσε κατά την ανακοίνωση των τελευταίων της οικονομικών αποτελεσμάτων ότι η κυκλοφορία των νέων GPU της έρχεται το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Αν και η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ονόματα μοντέλων, είναι ασφαλές να πούμε ότι πρόκειται για τις midrange Radeon RX 7800 και RX 7700.

«Στις GPU μας επεκτείναμε τη σειρά Radeon 7000 το δεύτερο τρίμηνο, με την κυκλοφορία των mainstream καρτών RX 7600 που αφορούν το gaming. Είμαστε σε καλό δρόμο για την περαιτέρω επέκταση των προτάσεών μας σε RDNA 3 GPU με την κυκλοφορία νέων enthusiast καρτών για τη σειρά Radeon 7000 το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της AMD, Lisa Su.

Με χρονοδιάγραμμα για το τρίτο τρίμηνο, είναι προφανές ότι είναι επικείμενη η κυκλοφορία της σειράς RX 7800/7700, είτε εντός αυτού του μήνα είτε εντός του επόμενου. Οι ψίθυροι σχετικά με τις επερχόμενες GPUs ακούγονται εδώ και καιρό, με μερικές πληροφορίες γύρω από τις επιδόσεις να έχουν ήδη διαρρεύσει.

Αν βασιστούμε στις φημολογούμενες βαθμολογίες του 3DMark Time Spy benchmark, η RX 7700 θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει επιδόσεις που βρίσκονται κάπου μεταξύ της RTX 4060 Ti της Nvidia και της RTX 4070. Από την άλλη πλευρά, η RX 7800 δεν φαίνεται τόσο ελπιδοφόρα, καθώς η βαθμολογία της ήταν τόσο καλή όσο και η RX 6800 της προηγούμενης γενιάς.

Επίσης, το YouTube κανάλι, Moore's Law Is Dead, ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση σε εσωτερικά δεδομένα της εταιρείας που αναφέρουν κάποιες από τις προδιαγραφές των νέων GPU και το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας τους. Σύμφωνα με τη διαρροή, η AMD θα ανακοινώσει τις νέες Navi 32 GPU στη Gamescom 2023 στη Γερμανία η οποία θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 27 Αυγούστου. Με βάση αυτά, οι νέες κάρτες γραφικών θα αρχίσουν να φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων από τον επόμενο μήνα.

Κανείς πάντως δεν μπορεί να αγνοήσει τις φτωχές πωλήσεις των AMD GPU το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Τα έσοδα του τμήματος παιχνιδιών της εταιρείας εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία είναι μειωμένα κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η κύρια αιτία που αναφέρθηκε για την πτώση ήταν οι μειωμένες πωλήσεις των καρτών γραφικών της εταιρείας.

  • Like 9