Ένα χαρακτηριστικο έκπληξη διαθέτει το νέο ROG gaming laptop της ASUS, GX700, το οποίο είναι ένα εξωτερικό σύστημα watercooling με στόχο ο επεξεργαστής Intel Core Κ-Series (6ης γενιάς Core, Skylake) που ενσωματώνει στο εσωτερικό του να λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμα και όταν βρίσκεται σε κατάσταση υπερχρονισμού.

Βεβαίως, όταν υπάρχει μία τόσο ογκώδη κατασκευή στο πίσω μέρος, πως μπορεί να χαρακτηριστεί... φορητός υπολογιστής, έστω και της κατηγορίας desktop replacement; Η ASUS έχει φροντίσει ώστε το σύστημα watercooling να απασφαλίζει και να βγαίνει.

 

Σύμφωνα με την ASUS, εφόσον χρησιμοποιηθεί το σύστημα watercooling και αυξηθούν οι συχνότητες λειτουργίας σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, η απόδοση μπορεί να αυξηθεί έως και κατά 80%, ένας ισχυρισμός μάλλον υπερβολικός (εκτός και αν ξεκινάμε απο βάση με τον επεξεργαστή και την GPU, throttled down και σε “κατάσταση ηρεμίας”).

 

Εκτός από τον επεξεργαστή Intel Core i7, το GX700 ενσωματώνει τελευταίας γενιάς διακριτή κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX (λογικά έως και 980Μ) ενώ η οθόνη του, έχει διαγώνιο 17 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 4K.

 

1-ROG-GX700-gaming-notebook_1.jpg

 

Η ASUS δεν ανακοίνωσε πολλές λεπτομέρειες στην IFA 2015 για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του GX700, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές μπορεί να εξοπλιστεί με έως και 64GB RAM και τουλάχιστον σε μία έκδοση εξοπλίζεται με τον επεξεργαστή Intel Core i7-6820HK με συχνότητα λειτουργίας 2,7GHz και Turbo Boost στα 3,6GHz. Επίσης ενσωματώνει την GPU της Nvidia, GeForce GTX 980M με τους 1536 πυρήνες CUDA (96 TMUs, 64 ROPs) με base clock στα 1308MHz.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ