Τη δική της πρόταση στους μίνι υπολογιστές πλακέτας τύπου Raspberry Pi, κυκλοφορεί σύντομα η ASUS με την ονομασία Tinker Board.

Με παρόμοιο μέγεθος με το Raspberry Pi 3, το Tinker Board της ASUS διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Rockchip που σύμφωνα με την εταιρεία έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο σε 4K ανάλυση καθώς και την αναπαραγωγή 24-bit ήχου. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά ακούγονται ιδανικά για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα οικονομικό media player ενώ στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε την παρουσία 2GB μνήμης (διπλάσια από αυτή του Pi), gigabit Ethernet, αλλά και την τελευταία γενιά SDIO για add-on boards.

 

Η τιμή του Tinker Board είναι υψηλότερη από αυτή του Raspberry Pi αν και όχι αρκετά υψηλότερη αφού αυτή έχει διαμορφωθεί περίπου στα €66. Το ερώτημα όμως είναι η υποστήριξη λογισμικού, με το Tinker Board να τρέχει μια παραλλαγή του Debian Linux αλλά και να υποστηρίζει το Kodi για αναπαραγωγή media αρχείων. Η παρουσία του στην Ευρώπη γίνεται μέχρι στιγμής από ελάχιστα ηλεκτρονικά καταστήματα, κάτι που αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον.

 

Link.png Site: liliputing