Μετά την έντονη παρουσία της τα τελευταία χρόνια στα gaming PC's που διαθέτουν κορυφαίες επιδόσεις, η ASUS ανακοίνωσε σήμερα στην έκθεση Computex, το πρώτο της ROG smartphone, επιβεβαιώνοντας παλαιότερη διαρροή.

Με τη νέα τάση των gaming smartphones να είναι μια πραγματικότητα, το ASUS ROG smartphone έρχεται με αντίστοιχο σχεδιασμό με αυτόν που έχουμε συνηθίσει από τους gaming υπολογιστές, ο οποίος...τραβάει τα βλέμματα αλλά και αναλογία διαστάσεων 18:9. Στο εμπρόσθιο μέρος κυριαρχεί η οθόνη των 6 ιντσών τεχνολογίας AMOLED, με ανάλυση 2160 x 1080, ρυθμό ανανέωσης 90Hz αλλά και χρόνο απόκρισης 1ms. Η ASUS αναφέρει ότι η οθόνη του νέου της smartphone υποστηρίζει HDR και το 108.6% του χρωματικού εύρους DCI-P3. 

back.jpg.a036a658c51e5a1a8ab0a793fb856ff5.jpg

Αναμενόμενα για τις κορυφαίες επιδόσεις υπεύθυνο είναι το Snapdragon 845 SoC της Qualcomm, χρονισμένο έως τα 2,96GHz αντί των 2.8GHz που συναντάμε σε άλλα smartphones με το ίδιο chipset. Η μνήμη φτάνει τα 8GB ενώ για τον αποθηκευτικό χώρο υπάρχουν δύο επιλογές στα 128 και 512GB. Η ASUS έχει πάρει τα μέτρα της για την καλύτερη διάχυση της θερμότητας και την αποφυγή υπερθέρμανσης της συσκευής όταν αυτή "ζορίζεται" με απαιτητικά παιχνίδια αν και παρέχει ένα πρόσθετο περιφερειακό για καλύτερο τρόπο ψύξης.

Τo ASUS ROG smartphone διαθέτει ακόμα στερεοφωνικά ηχεία, USB Type-C θύρα, κλασσική θύρα ακουστικών και εντυπωσιακό πίσω μέρος όπου το λογότυπο φωτίζεται. Μάλιστα όπως και στα τελευταία κορυφαία smartphone της HTC, ο χρήστης μπορεί να "ζουλήξει" τη μία πλευρά προκειμένου να ενεργοποιήσει το X Mode. Με το X Mode η λειτουργία της συσκευής βελτιστοποιείται με απόλυτη προτεραιότητα στις επιδόσεις, κλείνοντας όλες τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο αλλά και αλλάζοντας το theme σε κόκκινο χρώμα. Στο πίσω μέρος υπάρχει ακόμα και η διπλή κάμερα με δύο αισθητήρες των 12MP ενώ για τη selfie κάμερα, υπάρχει ένας τρίτος αισθητήρας 8MP με δυνατότητα ευρυγώνιων λήψεων 120 μοιρών.

Στα συμβατά περιφερειακά που παρουσίασε η ASUS περιλαμβάνεται μια βάση όπως το Dex της Samsung μέσω του οποίου το ROG smartphone μπορεί να συνδεθεί σε μια 4K οθόνη με παράλληλη υποστήριξη mouse και πληκτρολογίου. Το Gamevice controller μετατρέπει τη συσκευή σε μια φορητή παιχνιδοκονσόλα με D-pad και αρκετά πλήκτρα. 

gsmarena_005.jpg.ee0aec4e1f415c308f4e45d5eb38d3fd.jpg

Η κυκλοφορία του ASUS ROG smartphone αναμένεται για το τρίτο τρίμηνο του έτους, με άγνωστη για την ώρα τιμή.

GSMArena