Μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες gadget είναι τα media players. Ήδη στην αγορά έχουν κυκλοφορήσει αξιόλογες συσκευές με πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά καλύπτοντας . Η Asus το τελευταίο χρόνο έχει παρουσιάσει και αυτή τη δική της πρόταση αν και στη χώρα μας δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο από τα 2 μοντέλα που έχει παρουσιάσει η εταιρεία.

 

Αυτό ελπίσουμε να αλλάξει με το O!Play HD2 το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στη φετινή CeBIT και εντυπωσιάζει τουλάχιστον στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Asus O!Play HD2 θα είναι το πρώτο media player που θα ενσωματώνει θύρα USB 3.0 για σύνδεση με υπολογιστή ενώ υποψιαζόμαστε ότι και ο επεξεργαστής θα είναι τελευταίας τεχνολογίας. Στο μπροστινό μέρος υπάρχουν αρκετές θύρες όπως card reader για τις κάρτες μνήμης των φωτογραφικών σας μηχανών και μια eSATA θύρα. Όπως μας ενημέρωσαν, θα μπορεί να συνδεθεί με ασύρματα δίκτυα 802.11 b/g/n για streaming αναπαραγωγή βίντεο έως και 1080P κάτι που πολύ θα θέλαμε να δοκιμάσουμε.

 

Στο τομέα του λογισμικού αναμένεται να δούμε υποστήριξη για αρκετές διάσημες ιστοσελίδες με περισσότερη έμφαση στις cloud υπηρεσίες. Από ένα κορυφαίο media player σαν το συγκεκριμένο δε θα μπορούσε να λείπει υποστήριξη για τα πιο γνωστά formats βίντεο και ήχου όπως xvid, mkv, mp4, mov, avi, mpg, iso καθώς και mp3, ogg, dts, flac, wav κ.α Η κατασκευή του μενού βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

 

Ελπίζουμε να το δούμε στην Ελλάδα με την ημερομηνία κυκλοφορίας να τοποθετείται για το καλοκαίρι. Το θέμα της τιμής δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν και θα πρέπει να "υπολογίζουμε προς το φράγμα των €200".

 

Link.png Site: Asus

 

post-331-129063071633_thumb.jpgpost-331-129063071659_thumb.jpg