Και τώρα, ένα Surface Pro φτιαγμένο για gaming. H ASUS αποκάλυψε το νέο ROG Mothership, ένα gaming laptop που στοχεύει στην φορητότητα σε συνδυασμό με το gaming.

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα μεγαλύτερο, ισχυρότερο και ογκωδέστερο Surface Pro, που ενσωματώνει μία FHD 17.3" οθόνη με NVIDIA G-Sync και ρυθμό ανανέωσης 144hz. Το ROG Mothership περιλαμβάνει όρθιο stand το οποίο ανοίγει αυτόματα όταν η συσκευή αγγίξει μια επιφάνεια, μαζί με αποσπώμενο πληκτρολόγιο. Το hardware της συσκευής βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής για καλύτερη θερμοαγωγιμότητα, ενώ λόγω των overclocked chips η Asus έχει ενσωματώσει 8 ψύχτρες στο εσωτερικό, για ακόμη πιο αποδοτική ψύξη.

To πληκτρολόγιο μπορεί να λειτουργήσει ασύρματα την στιγμή που θα βγει από την συσκευή, ενώ για τους λάτρεις του competitive gaming και του χαμηλού input lag, δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης και με υποδοχή Type-C. Το ROC Mothership δεν θα μπορούσε να μην είναι εξοπλισμένο με το τελευταίο hardware, με έναν 8ης γενιάς Intel Core i9-8950G, την νέα GeForce RTX 2080 με 8GB GDDR6 RAM, NVMe SSDs, και έως 64GB DDR4 RAM. Μεταξύ αυτών, θα υποστηρίζει και αναγνώριση προσώπου μέσω του Windows Hello.

Η συσκευή θα ζυρίζει περίπου 4.7 κιλά, σχεδόν 4 φορές περισσότερο από ένα απλό Surface Pro, κάτι το οποίο κάνει την ανάγκη του stand μάλλον επιτακτική. Το ROC Mothership αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του πρώτου τριμήνου του έτους, με τις τιμές να μην έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

 

  • Like 1