Η πρόσκληση εκδήλωσης ξεκαθαρίζει πως θα υπάρξει μοντέλο μικρότερου μεγέθους.

Οι φήμες για ένα μικρότερο smartphone της Asus υπήρχαν εδώ και αρκετούς μήνες και τώρα έπειτα από μία πρόσκληση που έλαβε η ιστοσελίδα Phone Arena, επιβεβαιώθηκε πως το compact μοντέλο Zenfone 8 θα το δούμε για πρώτη φορά στις 12 Μαΐου.

Η πρόσκληση καθιστά σαφές το όνομα της σειράς χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Το πακέτο της πρόσκλησης περιλαμβάνει επίσης και ένα κομμάτι πλαστικού σε σχήμα τηλεφώνου που θα μπορούσε να είναι οι ακριβείς διαστάσεις της λεγόμενης «μίνι» παραλλαγής. Το Phone Arena αναφέρει ότι το μέγεθος του πλαστικού είναι 148 x 69 mm.

Asus-Zenfone-8-Launch-Event-Invitiation-3.png.a3eb277b3793749556824ddf50ecb161.png

Αυτό το μέγεθος θα έκανε το Zenfone 8 compact περίπου στο ίδιο μέγεθος με τη βασική έκδοση iPhone 12 (όχι το iPhone 12 mini). Ωστόσο, το iPhone 12 είναι αρκετά μικρό σε σύγκριση με τα περισσότερα τηλέφωνα Android. Το Samsung Galaxy S21, για παράδειγμα, είναι 151 x 71 mm, οπότε η «μίνι» έκδοση της Asus θα είναι ελαφρώς μικρότερη.

Υπάρχει πιθανότητα η πρόσκληση να απεικονίζει τη βασική έκδοση Zenfone 8 και να υπάρξει ένα ακόμη μικρότερο τηλέφωνο. Ωστόσο, θα ήταν περίεργο για την Asus να συμπεριλάβει αυτή την έκδοση στην πρόσκληση, αναφερόμενη και στη λέξη «compact» ενώ την ίδια στιγμή θα υπάρχει κι άλλο μικρότερο τηλέφωνο. Ως εκ τούτου, λέγεται πως αυτό το «κομμάτι πλαστικού» αντιπροσωπεύει τις διαστάσεις του πραγματικού compact τηλεφώνου της Asus, για το οποίο έχουν ακουστεί πολλές φήμες τον τελευταίο καιρό.

  • Like 2