Οι επιλογές σας είναι περιορισμένες αν ψάχνετε ένα συμπαγές τηλέφωνο. Εκτός από το Galaxy S23 της Samsung, οι Sony και ASUS είναι ενδεχομένως οι μόνοι κατασκευαστές κινητών Android που έχουν στην γκάμα τους μικρών διαστάσεων συσκευές με χαρακτηριστικά ναυαρχίδας.

Το ASUS Zenfone 10, είναι από τα λίγα (καλά) μικρά τηλέφωνα που αξίζει να αγοράσετε όμως σύμφωνα με μία αναφορά, και δυστυχώς, το Zenfone 10 ενδέχεται να είναι το τελευταίο compact smartphone της Ταϊβανέζικης εταιρείας, καθώς όπως μαθαίνουμε, απολύθηκε όλη την ομάδα που βρισκόταν πίσω από την ανάπτυξη της σειράς Zenfone.

Σύμφωνα με ένα άρθρο της ιστοσελίδας Technews Taiwan η ASUS έκλεισε το τμήμα Zenfone ως μέρος μίας μεγάλης εσωτερικής αναδιοργάνωσης. Οι εργαζόμενοι που εργάζονταν σε επερχόμενες συσκευές συγχωνεύτηκαν με το τμήμα ROG ή απορροφήθηκαν σε άλλα τμήματα της Ταϊβανέζικης εταιρείας, κάτι που ενδεχομένως σηματοδοτεί το τέλος των τηλεφώνων υπό την ομπρέλα του γνωστού brand, Zenfone. Από την άλλη, αν σας αρέσουν τα gaming κινητά ROG όπως είναι το ROG Phone 7 Ultimate, μπορείτε να περιμένετε χωρίς ανησυχία την επόμενη ή την μεθεπόμενη συσκευή της σειράς για να αναβαθμίσετε αφού η συγκεκριμένη ομάδα επέζησε της αναδιοργάνωσης. Επομένως, δεν θα αργήσετε να δείτε το ROG Phone 8 και περισσότερες συσκευές από το συγκεκριμένο τμήμα στο μέλλον.

image111.webp

Ομολογουμένως, η σειρά Zenfone της ASUS δεν έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία και δεν έφτασε ποτέ σε σημείο να κάνει σημαντικές πωλήσεις παρόλο που βρίσκεται στην αγορά από το 2014. Η σειρά ξεκίνησε με προσιτό προσανατολισμό ωστόσο τα τελευταία χρόνια έγινε περισσότερο δημοφιλής για τις συσκευές με συμπαγείς διαστάσεις και χαρακτηριστικά ναυαρχίδας. Ακόμα όμως και αυτό, δεν αποδείχθηκε αρκετό για να προσελκύσει κάποιον σημαντικό αριθμό αγοραστών.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι η είδηση για την αναδιάρθρωση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της ASUS έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου διαπιστώθηκε ότι «κατέβασε» το εργαλείο ξεκλειδώματος του bootloader του Zenfone χωρίς να προβεί στην παραμικρή ανακοίνωση. Η εταιρεία πάντως έσπευσε να διευκρινίσει ότι επρόκειτο για παρεξήγηση και ότι το εργαλείο θα επανερχόταν στη διάθεση των πελατών. Πλέον, αν προτιμάτε τις μικρές σε διαστάσεις συσκευές Android, θα έχετε ακόμα λιγότερες επιλογές. Ευτυχώς, η Google θα μπορούσε να εισέλθει σε αυτό το τμήμα της αγοράς φέτος με το επερχόμενο Pixel 8, το οποίο φημολογείται ότι θα διαθέτει μικρότερη οθόνη 6,1 ιντσών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με σχετική ανάρτηση της στο X, η ASUS διαψεύδει τις φήμες πως το Zenfone 10 θα είναι το τελευταίο προϊόν Zenfone. Η εταιρεία δήλωσε ότι πρόκειται να παραμείνει πιστή στους πελάτες της και πως θα διατηρήσει και τις δύο κύριες σειρές κινητών τηλεφώνων της ενεργές, τις ROG Phone και Zenfone.

 

  • Like 2