Κάποιος φαίνεται τελικά να κατάφερε να “σπάσει” μία μορφή κρυπτογράφησης στους δίσκους 4K/ UHD Blu-Ray, που υποτίθεται ότι ήταν αδυνατό να παραβιαστεί.

Ενδεχομένως, αυτό να σημαίνει ότι το downloading ταινιών 4K Blu-Ray είναι πια μία πραγματικότητα.

 

Σύμφωνα με το TorrentFreak, ένα υποτιθέμενο “σπασμένο” αντίγραφο της ταινίας The Smurfs 2 έκανε την εμφάνιση του στην κοινότητα HD Bit Torrent, UltraHDClub. Για την ώρα, δεν υπάρχει άλλες λεπτομέρειες σχετικά.

 

Οι ταινίες 4K Blu-Ray προστατεύονται από το Advanced Access Content System (AACS) 2.0, κρυπτογράφηση που δεν έχει ακόμα “σπάσει”. Και λέμε “ακόμα” διότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τα παραπάνω νέα. Συνήθως, όπως θέλει να διανείμει ένα 4K Blu-Ray θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει σε screen capturing, κάτι που ισοδυναμεί με απώλεια ποιότητας.

 

Υποτίθεται ωστόσο ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με το περιεχόμενο ενός δίσκου του είδους πραγματικά. Και να κάποιος πράγματι κατάφερε να παραβιάσει το σύστημα ασφαλείας, τότε αυτά είναι πολύ άσχημα νέα για τους διανομείς που χρησιμοποιούν την κρυπτογράφηση AACS, όπως οι Disney, Sony και Warner Bros.

 

Link.png Site: TheNextWeb