Η Canon πιστεύει ότι μπορεί να φέρει κάτι διαφορετικό στην αγορά των «clippable» ανθεκτικών καμερών και για αυτό ετοίμασε μία πληθοποριστική εκστρατεία (crowdfunding campaign) στο Indiegogo για τη νέα Ivy Rec.

Η νέα clip-on ανθεκτική (rugged) κάμερα της εταιρεία σχεδιάστηκε ειδικά για όσους θέλουν μία κάμερα μαζί στις περιπέτειες τους στο βουνό ή στην θάλασσα (mountain hikes, surfing, skiing κ.ά). Όπως μπορείτε να δείτε, απουσιάζει από την κατασκευή κάποια LCD οθόνη, παρά υπάρχει μόνο ένα περιστροφικό χειριστήριο στο πίσω μέρος που επιτρέπει την εναλλαγή ανάμεσα στις περιορισμένες λειτουργίες που προσφέρει η κάμερα. Η τετράγωνη οπή για το κλιπ μπορεί κατά κάποιο τρόπο να χρησιμεύσει ως «οφθαλμοσκόπιο» για το καδράρισμα των λήψεων ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η οθόνη του κινητού ως οπτικό σκόπευτρο για το σωστό καδράρισμα των θεμάτων σας αφού υποστηρίζεται ασύρματη συνδεσιμότητα με κινητά και η Cannon έχει ετοιμάσει και ένα app που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν για αυτή τη δουλειά (αλλά και για την μεταφορά των αρχείων για τον διαμοιρασμό τους σε κοινωνικά δίκτυα κ.λπ).

Η νέα Ivy Rec χάρη στον ελαφρύ, αδιάβροχο (δεν είναι πάντως για καταδύσεις) και ανθεκτικό σε πτώσεις σχεδιασμό της, την καθιστά μία ασφαλέστερη επιλογή από εκείνη του κινητού στο βουνό ή στην παραλία, ωστόσο με τα 13 Megapixels του αισθητήρα της και της δυνατότητας εγγραφής βίντεο στα 1080p και στα 60fps δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με άλλες rugged/ action κάμερες.

820810438_IvyRec2.jpg.369892ffa0deececedcb403b73f307fc.jpg

Όμως, λαμβάνοντας το κόστος των καλών action καμερών, η Ivy Rec δεν είναι μία πρόταση που θα σας κάνει να φοβάστε να την χρησιμοποιήσετε. Έτσι, μπορεί από άποψη προδιαγραφών να μην στέκεται στο ίδιο επίπεδο με τα μοντέλα των GoPro, DJI ή Sony, ωστόσο ενδέχεται να σας κάνει να απολαμβάνετε περισσότερο τη στιγμή, παρά να ανησυχείτε μήπως βλάψετε το hardware ή να πετύχετε το τέλειο καδράρισμα. Η εταιρεία βεβαίως δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την τιμή της, και επομένως αν στοιχίζει αρκετά χαμηλότερα από τις προτάσεις των GoPro, DJI και άλλων κατασκευαστών όπως υπολογίζεται, ενδεχομένως να υπάρξει κάποια θέση για την Ivy Rec στην αγορά.

1841856541_IvyRec3.jpg.2edc4ec2928756afe3b9facadb49a4ba.jpg

Gizmodo

Engadget

  • Like 1