ΜΕ έμφαση σε νέα gadgets, οθόνες αφής, 'πράσινη' πολιτική για τα προιόντα των κατασκευαστών αλλά και με την ελπίδα ότι η Τεχνολογία δεν θα επηρεαστεί απο την οικονομική κρίση συνεχίστηκε η Cebit 2009 στο Ανόβερο Γερμανίας παρά τις ηχηρές απουσίες ορισμένων εταιρειών. Η στροφή σε πράσινα αλλά και εύρωστα οικονομικά τεχνολογικά προιόντα αποτελεί το κλειδί ή καλύτερα το μήνυμα της έκθεσης που έρχεται με δεκάδες φρέσκιες προτάσεις....

 

Οι επισκέπτες προσέρχονται στο Συνεδριακό Κέντρο του Ανόβερο όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο γεγονός υψηλής τεχνολογίας, με τη συμμετοχή 4.300 εταιριών με αναβαθμισμένα - νέα προϊόντα για το 2009. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να κυριαρχήσουν στην έκθεση ο ρόλος του Internet στην κοινωνία, την οικονομία και την πολιτική. Επίσης, υπάρχουν πολλοί συμμετέχοντες που δίνουν έμφαση στην "πράσινη" τεχνολογία, ενώ ένα άλλο θέμα που αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα είναι ο χώρος του e-health.

 

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της έκθεσης, κύριος Ernst Raue

“Η CeBIT 2009 πάει ενάντια στη διεθνή οικονομική κρίση. 4.300 επιχειρήσεις από 69 χώρες θα παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους. Το 2008 ήταν 5.845 εταιρίες.Αυτό το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, διότι αυτές οι επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν την ανθεκτικότητά τους και την πεποίθησή τους να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατό την οικονομική ύφεση.

Η φετινή επιτυχία της έκθεσης είναι πιο σημαντική από ποτέ, καθώς η CeBIT θα αποτελέσει το κανάλι αναζήτησης για νέες συνεργασίες και εμπορικούς εταίρους».

 

Οι εταιρίες οι οποίες λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν εξαφανιστεί από την αγορά δεν θα συμμετάσχουν στην φετινή CeBIT.

Το ίδιο συμβαίνει και στις επιχειρήσεις των οποίων ο προϋπολογισμός για διαφημιστικές προβολές έχει μηδενιστεί. Αντιθέτως εκείνες οι εταιρίες, οι οποίες επιθυμούν να συνάψουν νέες συναλλαγές θα επωφεληθούν της παρουσίας τους στην CeBIT, χρησιμοποιώντας της ως μια ειδική πλατφόρμα για μελλοντική ανάπτυξη και υγιές επιχειρήν.

 

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΩΝ ΟΘΟΝΩΝ ΑΦΗΣ

Η Art & Com Technologies παρουσιάζει το λογισμικό αφής, Touchmaster, στο οποίο εμπεριέχονται μερικά από τα κυριότερα τρέχοντα θέματα της έκθεσης όπως το Περιβάλλον, η Υγεία, η Ασφάλεια και η Ψηφιακή Κοινωνία. (Photo:EPA)

 

ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ GADGETS ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Tα κινητά τηλέφωνα και όχι μόνο, T-Mobile G1της Deutsche Telekom και i-Phone 3G της εταιρίας Apple, προκαλούν τους χρήστες τους να περιηγηθούν στις ιδιαίτερες δυνατότητές τους με ακρίβεια και ταχύτητα.

Αλλη μια εταιρία που ονομάζεται NAVIGON AG εκθέτει το νέο σύστημα πλοήγησης που απλοποιεί τη διαδικασία του δορυφορικού προσανατολισμού ενώ προσαρμόζεται σταδιακά στις οδηγικές απαιτήσεις του εκάστοτε χρήστη.

Απο τα πρώτα προϊόντα στη φετινή CeBIT είναι η σειρά laptop X-Series από την MSI. Ακολουθώντας την μεγάλη επιτυχία του Wind U100 στη κατηγορία των netbook, η MSI θέλει να κατακτήσει τις αγορές με την νέα σειρά φορητών υπολογιστών αρκετά λεπτών και ελαφριών αποτελώντας το αντίπαλο δέος στο Macbook Air της Apple .

Αναλυτικά η MSI θα κυκλοφορήσει μέχρι τέλους του μήνα τρία μοντέλα με στόχο ως το Πάσχα να έρθουν και στην Ελλάδα. Και τα τρία μοντέλα διακρίνονται για το ίδιο μέγεθος μέγεθος (πάχος 1,98 εκατοστά και στο πιο λεπτό του σημείο 0,6 εκατοστά), ίδια οθόνη (13') ενώ η μόνη διαφορά εντοπίζεται στους διαφορετικούς επεξεργαστές που φορούν στο σασί τους. Σε αντιπαράθεση με το Macbook Air, δεν υπάρχει διαφορά έχοντας σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις. Στο X320 πάρτυ κάνει ο επεξεργαστής Intel Atom (Z530) σε chipset Intel Poulsbo, κάρτα γραφικών GMA 500 ενώ ενσωματώνει υποστήριξη δικτύου 3.5G (HSDPA) και θύρα gigabit ethernet. Το X340 φοράει επεξεργαστή Intel Penryn SU2700 με τσιπάκι Intel GS40, κάρτα γραφικών GMA 4500MDH. Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς λέγεται X340 plus το οποίο φέρει έναν Intel Penryn SU3500, πάνω σε Intel GS45 και κάρτα γραφικών GMA 4500MDH. Στα μοντέλα όπως και στο X400 παρέχεται δυνατότητα προσθήκης δυνατότητας για σύνδεση με WIMAX δίκτυα. Τα καλά νέα είναι επίσης ότι έχουν ύπαρξη εξόδου HDMI για σύνδεση του laptop με συσκευές plasma και τηλεοράσεις.

Τέλος έχουμε και το Asus Eee PC 1008HA ή Asus Eee PC Shell, το τελευταίο netbook της Asus, έκανε την επίσημη εμφάνιση του στη Cebit 2009.

 

ΜΕ στόχο τα κινητά να γίνουν φθηνότερα σε επίπεδο κατασκευής, η Acer παρουσίασε σην έκθεση καινούργια πολυμεσικά κινητά τηλέφωνα. Το ολόφρεσκο Μ900 περιλαμβάνει συρόμενο QWERTY πληκτρολόγιο και το F900 με οθόνη αφής, αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές Οκτωβρίου. Εξάλλου σύντομα δύο μοντέλα θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων τον Απρίλιο: το X960 το οποίο θα αποτελεί μια προσωπική συσκευή πλοήγησης και το DX900 το οποίο θα είναι σε θέση να δέχεται μέχρι και 2 κάρτες SIM, έχοντας ως βασικό στόχο στο τηλέφωνο να φιλοξενεί δύο ενεργές συνδέσεις σε μία συσκευή. Και τα τέσσερα μοντέλα θα τρέχουν στα Windows Mobile 6.1.

 

Source.png Πηγή: freegr.gr