Σε συνεργασία με τη Microsoft, η Dell παρουσίασε το δικό της mixed-reality headset που έχει την ονομασία Visor, το οποίο εντοπίσαμε στο περίπτερο της εταιρείας στην IFA.

Το Dell Visor διαθέτει μηχανισμό “flip-up” που βοηθάει στην εύκολη και βολική μετάβαση μεταξύ των real-world και virtual reality εμπειριών που προσφέρει η πλατφόρμα Windows Mixed Reality.

 

Το mixed-reality headset της Dell διαθέτει μαλακή επένδυση στα σημεία που έρχεται σε επαφή με το κεφάλι και το πρόσωπο, ενώ διαθέτει και ένα thumbwheel στο πίσω μέρος για ακόμα περισσότερο προσωποποιημένη εφαρμογή. Στην καλή εφαρμογή, την οποία είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, και στην άνεση, βοηθάει επίσης η έξυπνη κατανομή του βάρους που αφαιρεί την πίεση από τη μύτη και τα ζυγωματικά.

 

Το λευκό επίσης φινίρισμα στο Dell Visor είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, υποστηρίζει η εταιρεία, και καθαρίζεται πολύ εύκολα. Σημαντικό επίσης για την άνεση και την ελευθερία των κινήσεων είναι ότι όλα τα καλώδια βγαίνουν από το πίσω μέρος. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Dell Visor είναι αυτή που χρησιμοποιείται και στο Microsoft Hololens, συμπεριλαμβανομένων των inside-out καμερών ανίχνευσης με την πανοραμική θέα 360⁰.

 


gallery_286955_4187_135177.jpg

 


To headset είναι από μόνο του ικανό να σαρώνει τον περιβάλλοντα χώρο χωρίς να απαιτείται η τοποθέτηση δορυφορικών trackers στον χώρο ή στο δωμάτιο. Η future-proof τεχνολογία του επεκτείνεται σύμφωνα με τη Dell στην platform-agnostic επικοινωνία με άλλους κατόχους διαφορετικών mixed-reality headsets μελλοντικά.

 

Με τα χειριστήρια (Dell Visor Controllers) προσφέρονται 6-degrees of freedom στον τρισδιάστατο χώρο, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πλήρη ελευθερία και να απολαμβάνουν την εμπειρία της απτικής ανάδρασης ενώ και το παραμικρό πλήκτρο ανιχνεύεται από αισθητήρες στο headset. Το headset (μαζί με τα χειριστήρια) θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ με τιμή $449,99 (χωρίς χειριστήρια κοστίζει $100 λιγότερα).

 


gallery_286955_4187_156631.jpg