Ενώ θα διαθέσει και μεγαλύτερα monitor 55 και 65 ιντσών με υποστήριξη αφής 20 σημείων

Η Dell κυκλοφόρησε την πρώτη κυρτή ultrawide οθόνη 40’’ με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας αλλά και τη δημιουργία περιεχομένου. Η οθόνη UltraSharp 40 Curved WUHD (U4021QW) έχει ανάλυση 5.120 x 2.160 pixels, κάτι που την κάνει ευρύτερη σε σύγκριση με μία οθόνη 4K, αλλά όχι πολύ μεγαλύτερη όπως κάποιες gaming οθόνες που τείνουν να υπερβάλλουν. Η οθόνη μπορεί με άλλα λόγια να χωρέσει ένα πλήρες βίντεο 4K (3.840 x 2.160 pixels) ενώ την ίδια στιγμή στο πλάι της εικόνας να εμφανίζονται τα χειριστήρια ελέγχου αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με τη Dell, η UltraSharp 40’’ προσφέρει ευρεία κάλυψη χρωμάτων κα υψηλή απόδοση χρώματος, με την εταιρία να μην έχει αναφέρει κάτι για HDR, οπότε ενδεχομένως να μην το υποστηρίζει. Προσφέρει επίσης φόρτιση 90W για τον υπολογιστή μέσω Thunderbolt 3 ενώ επιτρέπει γρήγορες μεταφορές δεδομένων με ταχύτητες USB 10Gbps αλλά και συνδεσιμότητα RJ45. Η οθόνη αναμένεται να κυκλοφορία στις 28 Ιανουαρίου με τιμή στα $2.100.

Η Dell πάντως σκεφτόμενη και τους χρήστες που χρησιμοποιούν εργαλεία συνεργασίας & παραγωγικότητας όπως τη σουίτα Microsoft 365 για σχεδιασμό ή ανταλλαγή απόψεων, παρουσίασε και δύο νέες διαδραστικές οθόνες αφής. Οι 4K οθόνες θα είναι διαθέσιμες σε μεγέθη των 55 και 65 ιντσών και θα υποστηρίζουν πολλαπλή αφή 20 σημείων ώστε να επιτρέπουν σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα να γράφουν ή να σχεδιάζουν σε πραγματικό χρόνο, με «σχεδόν μηδενική καθυστέρηση», όπως αναφέρει η Dell. Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν ακόμη και να ξεκουράζουν τα χέρια τους επάνω στις οθόνες, αφού διαθέτουν νέες δυνατότητες που εντοπίζουν τις παλάμες.

Οι μεγαλύτερες οθόνες της Dell θα κυκλοφορήσουν στις 30 Μαρτίου 2021 χωρίς για την ώρα να έχουν ανακοινωθεί οι τιμές τους.

  • Like 2
  • Thanks 1