Η Dell ετοιμάζεται να λανσάρει την πρώτη mini-LED οθόνη της, με το κόστος της να τραβά την προσοχή…

Η τεχνολογία mini-LED είναι η τάση του μέλλοντος σε ό,τι αφορά τις οθόνες. Πρόσφατες φήμες μάλιστα ήθελαν την Apple να ετοιμάζεται να παρουσιάσει προϊόντα που θα ενσωματώνουν την εν λόγω τεχνολογία και μάλιστα μέσα στη χρονιά. Τελικά τα νέα ήρθαν από τη Dell η οποία και ανακοίνωσε τη νέα της οθόνη UltraSharp 32 HDR PremierColor Monitor UP3221Q ή αλλιώς την πρώτη στον κόσμο με 2.000 ζώνες οπίσθιου φωτισμού mini-LED.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Dell, η οθόνη θα διαθέτει 4Κ πάνελ IPS, θα καλύπτει το 99,8% του χρωματικού χώρου DCI-P3 και το 93% του Adobe RGB ενώ θα φέρει πιστοποίηση HDR 1000 της VESA. Καθ’ ό,τι απευθύνεται σε γραφίστες, σχεδιαστές και επαγγελματίες του χώρου, θα είναι εξ αρχής ρυθμισμένη και θα έρχεται εφοδιασμένη με χρωματόμετρο της Calman -διαθέτοντας παράλληλα και θύρα USB για τη σύνδεση εξωτερικού χρωματόμετρου. Από τις λειτουργίες που ανακοινώθηκαν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η Picture-in-Picture που επιτρέπει στον χρήστη να προβάλλει ταυτόχρονα εικόνα από δύο πηγές -έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξει ακόμα και διαφορετικό χρωματικό χώρο για την καθεμία.

174621d3.jpg.fc5729723fb72197480e379d96450cb6.jpg

Όσον αφορά στο κόστος, εδώ τα πράγματα είναι ζόρικα αφού μιλάμε για 5.000 δολάρια. Βέβαια με δεδομένο ότι απαιτούνται ακόμα και πενταψήφια ποσά για οθόνες που προορίζονται για τέτοια χρήση (μην πάτε μακριά: Apple Pro Display XDR στα 4.999 δολάρια χωρίς τη βάση…), τότε συνυπολογίζοντας και την τεχνολογία mini-LED που ενσωματώνει, η τιμή της UP3221Q καταλήγει να είναι μάλλον λογική… Η διάθεση της οθόνης ξεκινά στις 5 Νοεμβρίου.

  • Like 1
  • Confused 1