Σειρά της Dell να ανακοινώσει σήμερα τις δικές της λύσεις σχετικά με tablet υπολογιστές που θα τρέχουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft και όπως φαίνεται η εταιρεία μπαίνει αρκετά δυνατά στην αγορά με ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Το πρώτο σύστημα της Dell είναι το XPS Duo 12 το οποίο διαθέτει ένα μοναδικό form factor το οποίο είδαμε για πρώτη φορά από τη Dell την περσινή χρονιά. Αρχικά το XPS Duo 12 διαθέτει οθόνη 12.5' και την υψηλή ποιότητα κατασκευής που διαθέτει ολόκληρη η σειρά XPS με υλικά κατασκευής όπως το carbon-fibre, polycarbonate, αλουμίνιο γύρω από την οθόνη και αρχικά το βλέπουμε ως laptop. Με μια απλή κίνηση μπορούμε να γυρίσουμε την οθόνη πάνω στον μεταλλικό περιβάλλοντα άξονά της για να μετατρέψει τον υπολογιστή σε tablet το οποίο θα τρέχει Windows 8 αφού βασίζεται σε Intel επεξεργαστή της πρόσφατης γενιάς των Ivy Bridge.

 

 

 

XPS 10

 

Η Dell παράλληλα παρουσίασε και το πρώτο της μοντέλο το οποίο στηρίζεται σε ARM επεξεργαστή και τρέχει τα νέα Windows RT. Αναφέροντας ότι "οι υβριδικοί υπολογιστές έχουν πλάκα", το XPS 10 μεταμορφώνεται από tablet σε laptop μόλις το συνδέσουμε στο ειδικό πληκτρολόγιο, μία λύση η οποία είναι αρκετά δημοφιλής στη φετινή IFA από τους κατασκευαστές και πρώτη την είχε παρουσιάσει η ASUS.

 

Διαθέτει οθόνη 10' ιντσών ενώ το πλεονέκτημα της είναι η φοβερή αυτονομία η οποία φτάνει τις 20 ώρες ενώ η συσκευή διαθέτει πάνω microSD και microUSB θύρες. Το πάχος της δε ξεπερνάει τα 10 χιλιοστά ενώ όπως είπαμε θα κυκλοφορήσε με ενσωματωμένα τα Windows RT τα οποία περιλαμβάνουν την πλήρη έκδοση του Office 2013.

 

ccs-39041-0-34544300-1346340423_thumb.jpg

 

Δυστυχώς και τα δύο μοντέλα δεν ήταν διαθέσιμα για να "παίξουμε" μαζί τους αφού η Dell τα επιδείκνυε πίσω από προστατευτικό γυαλί. Σε ερώτηση μας αν θα είναι έτοιμα για κυκλοφορία με την επίσημη παρουσίαση των Windows 8 το τέλος Οκτωβρίου, τα στελέχη της Dell μας διαβεβαίωσαν ότι αυτό είναι το αρχικό χρονοδιάγραμμα της εταιρείας ενώ οι τιμές και των 2 μοντέλων θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.