Η εταιρεία DJI εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της θρυλικής Σουηδικής εταιρείας Hasselblad, η οποία από το 1941 είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των φωτογραφικών μηχανών (η NASA την εμπιστεύτηκε στα 60s και οι θρυλικές φωτογραφίες των αποστολών Apollo τραβήχτηκαν με τεχνολογία της Hasselblad για παράδειγμα), και σήμερα κατασκευάζει μερικές από τις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές μεσαίου φορμά.

Αν και όπως είπαμε κατασκευάζει μερικές από τις πιο προηγμένες φωτογραφικές μηχανές στον κόσμο, οι κάμερες της εταιρείας Hasselblad είναι και από τις ακριβότερες, με μερικά μοντέλα μόνο για το σώμα να στοιχίζουν $40 χιλιάδες ή και περισσότερα.

 

Η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου δημιουργεί ερωτήματα: Θα αφήσει την Hasselblad να λειτουργεί ως ανεξάρτητη θυγατρική; Οι κάμερες της Hasselblad θα χρησιμοποιούνται σε drone rigs της DJI και αν ναι, πόσο αναμένεται να επηρεαστεί το κόστος τους; Άραγε θα δούμε τη τεχνολογία της Hasselblad και στα καταναλωτικά μοντέλα της DJI όπως τα Phantom και Mavic;

 

Αν και οι κάμερες της DJI είναι πολύ καλές, από τις καλύτερες του είδους, φέρουν ένα όνομα που ακόμα δεν χαίρει της εκτίμησης των επαγγελματιών. Τώρα, με την συγκεκριμένη συμφωνία, δίπλα στο όνομα της DJI θα υπάρχει και μία καταξιωμένη επωνυμία, αυτή της θρυλικής Σουηδικής εταιρείας Hasselblad. Όσον αφορά στην τελευταία, η επιμονή της στο higher-end του τμήματος της αγοράς δεν φαίνεται να αποφέρει καρπούς, αφού τα τελευταία χρόνια η εταιρεία μόλις που καταφέρνει να επιπλεύσει ενώ έχει αλλάξει ιδιοκτησία αρκετές φορές (το 2011 είχε εξαγοραστεί από την Ventizz). Οι DJI και Hasselblad δεν συνεργάζονται για πρώτη φορά. Η Hasselblad παρείχε στην DJI την κάμερα A5D της ως τμήμα ενός drone photography bundle το περασμένο καλοκαίρι.

 

Link.png Site: TechCrunch
Link.png Site: SlashGear