Ο αντικαταστάτης του Osmo Pocket ακούει στο όνομα Pocket 2 και φέρνει εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K και 60fps.

Η DJI ανακοίνωσε τη μίνι κάμερα Pocket 2 η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την Osmo Pocket, την εξίσου μικρή κάμερα που κυκλοφόρησε πριν περίπου 2 χρόνια. Η Pocket 2, η οποία διαθέτει ενσωματωμένο gimbal, έρχεται με μεγαλύτερο αισθητήρα 1/1.7inch και με περισσότερα MP (16 έναντι 12), σε σύγκριση με την Osmo Pocket. Ο φακός έχει οπτικό πεδίο 93 μοιρών και διαθέτει διάφραγμα f1.8, δηλαδή θα επιτρέπει περισσότερο φως σε σύγκριση με το διάφραγμα f2.0 της προηγούμενης γενιάς. Η DJI Pocket 2 θα ζυγίζει 116g ενώ όσον αφορά την αυτονομία, αυτή θα φτάνει τα 140 λεπτά.

Μαζί με τον νέο αισθητήρα, η DJI αναμένεται να προσθέσει λειτουργία HDR βίντεο μετά το λανσάρισμα ενώ η μίνι κάμερα θα μπορεί να ζουμάρει έως και 8x, όπου με ζουμ έως και 4x, η ποιότητα της εικόνας δεν θα μειώνεται. Η Pocket 2 θα καταγράφει βίντεο σε ανάλυση έως 4K και τα 60fps (100Mbit) ή έως και τα 240fps σε ανάλυση Full HD. Και για όσους προτιμούν τις φωτογραφίες από τα βίντεο, η κάμερα θα φωτογραφίζει με ανάλυση που θα φτάνει τα 64MP (pixel binning).

dji-pocket-2-inside.jpg.d5a2d11b684f3596cdd97e241c272c6b.jpg

Εκτός όμως από την εικόνα, και το τμήμα του ήχου φαίνεται να έχει δεχθεί επίσης κάποιες αναβαθμίσεις. Η Pocket 2 θα έχει τέσσερα μικρόφωνα, δηλαδή δύο φορές περισσότερα σε σύγκριση με την Osmo Pocket. Η DJI αναφέρει ότι τα τέσσερα μικρόφωνα όχι μόνο επιτρέπουν την εγγραφή ήχου από διάφορες κατευθύνσεις, αλλά θα μπορούν να παρακολουθούν το θέμα της λήψης καθώς η κάμερα κινείται, ώστε να ταιριάζει απόλυτα ο ήχος με την εικόνα. Η DJI εξόπλισε επίσης την κάμερα και με λειτουργία Audio Zoom, για να δίνεται έμφαση στο θέμα στο οποίο ο χρήστης εστιάζει.

Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό να είναι η υποστήριξη για επιπλέον αξεσουάρ. Εκτός της θήκης φόρτισης, αδιάβροχης θήκης και ασύρματου μικροφώνου, η DJI μπαίνει στο παιχνίδι των mods. Το κάτω μέρος της λαβής ανοίγει ώστε να υποδέχεται διάφορα αξεσουάρ για επιπλέον λειτουργίες, όπως Bluetooth/Wi-Fi συσκευές, υποδοχή για μικρόφωνα 3.5mm ή έναν ασύρματο δέκτη για το ασύρματο μικρόφωνο. Για την ώρα όμως, οι τιμές και η διαθεσιμότητα των επιπλέον αξεσουάρ, δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η DJI Pocket 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου με τιμές από $349 για την έκδοση με το joystick και τον αντάπτορα για τρίποδο και $499 για την έκδοση που περιλαμβάνει επιπλέον το ασύρματο μικρόφωνο, ευρυγώνιο φακό, έξτρα λαβή και μίνι τρίποδο.