Η DJI, η παγκοσμίου φήμης εταιρεία καταναλωτικών drone και φωτογραφικών μηχανών, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας της action κάμερας, την Osmo Action 4.

Με τιμή €439, η νέα βασική συνδυαστική επιλογή είναι 70 δολάρια ακριβότερη από τον προκάτοχό της, την Osmo Action 3. Ωστόσο, η DJI υπόσχεται ότι το νέο μοντέλο θα προσφέρει "αξιοσημείωτη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό" λόγω του μεγαλύτερου φωτογραφικού αισθητήρα 1/1,3 ιντσών.

Ο νέος αισθητήρας επιτρέπει στο Osmo Action 4 να συλλάβει περισσότερο φως μέσω του φακού 155 μοιρών με διάφραγμα f/2.8, ο οποίος είναι παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιείται στο Action 3. Επιπλέον, το Action 4 μπορεί να κάνει λήψεις σε 10-bit D-Log M για υψηλότερο δυναμικό εύρος, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία για χρωματική διόρθωση κατά τη διάρκεια του post production. Η νέα Osmo Action υποστηρίζει επίσης κάρτες microSD έως 512GB για την αποθήκευση μεγαλύτερων αρχείων βίντεο.

Παρά τον μεγαλύτερο αισθητήρα της Action 4 σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, και τα δύο μοντέλα μπορούν να καταγράφουν βίντεο σε 4K ανάλυση και στα 120fps. Αυτό είναι συγκρίσιμο με την τρέχουσα ναυαρχίδα της GoPro, την Hero 11 Black, η οποία μπορεί επίσης να κάνει λήψεις σε αυτή την ανάλυση, με τον ίδιο ρυθμό καρέ, παράλληλα με την υποστήριξη εγγραφής σε 5,3K ανάλυση και στα 60fps.

Ένα χαρακτηριστικό στο οποίο η GoPro -ο μεγάλος αντίπαλος της DJI στην κατηγορία- είχε πλεονέκτημα είναι το ενσωματωμένο GPS. Ωστόσο, η DJI παρουσίασε ένα νέο αξεσουάρ για την Action 4 που μπορεί να εισάγει GPS metadata στα αρχεία βίντεο. Το τηλεχειριστήριο Osmo Action GPS Bluetooth των 79 δολαρίων μπορεί να προσδεθεί στον καρπό ή στο τιμόνι σας και σας επιτρέπει να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε την εγγραφή από απόσταση, να αλλάζετε μεταξύ των λειτουργιών ή να ελέγχεται την κατάσταση της κάμερας στη μικρή οθόνη που ενσωματώνει.

Επιπλέον η λειτουργία RockSteady 3.0 Plus στο Action 4 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος ψηφιακής σταθεροποίησης της DJI. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία HorizonSteady που μπορεί να κλειδώσει την κλίση μιας εγγραφής για να διατηρήσει επίπεδη τη λήψη ακόμη και αν οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Η λειτουργία InvisiStick της DJI, η οποία καθιστά το selfie stick του 1,5 μέτρου αόρατο στα πλάνα, έχει βελτιωθεί για χρήση σε περισσότερα σενάρια σε σύγκριση με την Action 3.

H Osmo Action 4 διαθέτει επίσης βελτιωμένη αδιαβροχοποίηση, επιτρέποντάς της να βυθίζεται σε βάθος έως 18 μέτρων σε σύγκριση με το μέγιστο βάθος του προκατόχου της  που ήταν 16 μέτρα. Δεδομένου ότι το σώμα της Action 4 είναι πανομοιότυπο με αυτό του προηγούμενου μοντέλου, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα αξεσουάρ που πιθανόν έχετε ήδη στην κατοχή σας, συμπεριλαμβανομένης της θήκης κατάδυσης.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ της Action 4 και της Action 3. Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές χρησιμοποιούν την ίδια μπαταρία που διαρκεί περίπου 2,5 ώρες και διαθέτουν πανομοιότυπες μπροστινές και πίσω οθόνες αφής. Επίσης, και οι δύο συνδέονται ασύρματα στην εφαρμογή επεξεργασίας AI LightCut της DJI.

Η Osmo Action 4 είναι διαθέσιμη για παραγγελία τώρα από τα €439 για τη βασική έκδοση.

  • Like 3