Και έρχεται με αρκετές βελτιώσεις, οι οποίες όμως έχουν αρνητική επιρροή στη διάρκεια της μπαταρίας

Η DJI διέθεσε το νέο Osmo Mobile 5, έναν gimbal σταθεροποιητή για smartphones, το οποίο πλέον περιέχει και ράβδο επέκτασης μήκους 21 εκατοστών που το μετατρέπει σε selfie stick.

Το OM 5 διατηρεί τον ίδιο αναδιπλούμενο σχεδιασμό όπως και ο προκάτοχός του, αλλά με κάποιες βελτιώσεις. Για αρχή, το νέο μοντέλο είναι ελαφρώς μικρότερο και ελαφρύτερο, με μια μικρή κλίση στη βάση του για καλύτερο έλεγχο από τον χρήστη. Επιπλέον προστέθηκε ένα νέο κουμπί που επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του. Μαζί με τις βελτιώσεις όμως έρχεται και η αρνητική είδηση, καθώς πλέον η μπαταρία υπολογίζεται να προσφέρει λειτουργία για 6 ώρες και 20 λεπτά (σε αντίθεση με τις 15 ώρες του OM 4).

DJI_OM_5_Lifestyle2.0.jpg

Όταν η DJI παρουσίασε το OM 4, μια από τις πιο ξεχωριστές λειτουργίες ήταν οι μαγνητική στερέωση συσκευής που έκανε τη χρήση του πολύ απλή και εύκολη. Αυτό όμως έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για μεγαλύτερες συσκευές ή αν είχαν θήκη. Τώρα η DJI αναβάθμισε τη μαγνητική στερέωση ώστε να επεκτείνεται περισσότερο για μεγαλύτερες συσκευές. Και για όσους απορούν, οι μαγνήτες για ακόμη μια φορά δεν είναι συμβατοί με τη MagSafe τεχνολογία της Apple.

To ΟΜ 5 έρχεται με βελτιωμένους κινητήρες σταθεροποίησης και μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Shotguides. Έτσι, το OM 5 σαρώνει τη περιοχή και προσφέρει 30 προτάσεις και οδηγίες για την καλύτερη εγγραφή βίντεο. Αφού ο χρήστης καταγράψει τα προτεινόμενα βίντεο, θα γίνει αυτόματα μοντάζ μέσω της Mimo εφαρμογής.

Οι υπόλοιπες tracking λειτουργίες έχουν επίσης υποστεί βελτιώσεις, με το Active Track 4.0 να έχει καλύτερο εντοπισμό και tracking προσώπου για καλύτερη απόδοση και απόκριση. Όλες οι προγραμματισμένες λειτουργίες εγγραφής του OM 4 βρίσκονται στο OM 5, ενώ έχουν προστεθεί επιπλέον λειτουργίες όπως Hyperlapse, Timelapse και Motionlapse.

Το DJI Osmo Mobile 5 θα διατεθεί σε δύο χρώματα, Athens gray και sunset white. Η εταιρεία επίσης θα πουλάει ένα προαιρετικό αξεσουάρ στα $59, το DJI Fill Light Phone Clamp, που είναι παρόμοιο με την μαγνητική βάση στερέωσης αλλά με ενσωματωμένο φωτισμό.

DJI_OM_5_Function4.jpg

Με την κυκλοφορία του OM 5, το OM 4 θα μετονομαστεί σε OM SE, το οποίο είναι το ίδιο με το περσινό μοντέλο αλλά με αναβαθμισμένη μαγνητική βάση και τιμή $119.

Το Osmo Mobile 5 είναι διαθέσιμο έναντι $159, $10 ακριβότερο από το OM 4 και περίπου $30 ακριβότερο από το OM 3. Τέλος, στη συσκευασία περιέχονται ένας τρίποδας, μια θήκη και ένα λουρί καρπού.