Η DJI ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο gimbal που έρχεται με μεγαλύτερο σφιγκτήρα για να μπορεί να δεχτεί ακόμα μεγαλύτερου μεγέθους κινητά τηλέφωνα ή κινητά με ογκώδη θήκη.

Το νέο, τριών αξόνων, gimbal της DJI με την ονομασία Osmo Mobile 6 έρχεται επίσης με ανασχεδιασμένη λαβή για να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στο κράτημα ενώ παράλληλα διατηρεί τη ράβδο επέκτασης που γνωρίσαμε από τον προκάτοχό του, Osmo Mobile 5,η οποία επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει το gimbal ως ένα selfie stick.

Το Osmo Mobile 6 διαθέτει τη βελτιωμένη έκδοση της λειτουργίας ActiveTrack της DJI που επιτρέπει τη σταθερή παρακολούθηση για μεγαλύτερες αποστάσεις και παρέχει στην εμπρόσθια κάμερα του κινητού τη δυνατότητα να «ακολουθεί» θέματα που περιστρέφονται ή γυρίζουν στο πλάι.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό είναι η «Γρήγορη Εκκίνηση» (Quick Launch) για συσκευές iPhone. Μόλις ένας χρήστης προσαρμόσει ένα iPhone για τη καταγραφή βίντεο στο gimbal, εκκινεί άμεσα η εφαρμογή Mimo, η οποία εισέρχεται άμεσα σε προβολή κάμερας. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το χαρακτηριστικό «Quick Launch» μπορεί να μειώσει δραματικά τους χρόνους προετοιμασίας και να καταστήσει το iPhone έτοιμο για τη λήψη φωτογραφιών τρεις φορές ταχύτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα Osmo Mobile.

Το Osmo Mobile 6 ενσωματώνει επίσης μία μικρή «οθόνη» με ενδείξεις, που επιτρέπουν στον χρήστη να ελέγχει άμεσα τα επίπεδα της μπαταρίας ενώ ενσωματώνει και ένα πλήκτρο με την ονομασία Mode που επιτρέπει τη εναλλαγή των λειτουργιών εύκολα και άμεσα. Υποστηρίζεται η λειτουργία Follow (η κάμερα παραμένει «κλειδωμένη» κατά τη περιστροφή αλλά παραμένει σταθερή κατά τις κλίσεις ή την οριζόντια περιστροφή του gimbal), η λειτουργία Tilt Lock (η κάμερα ακολουθεί τη κίνηση της πανοραμικής λήψης του gimbal και παραμένει σταθερή κατά τη κλίση ή την περιστροφή), η λειτουργία FPV που είναι ιδανική για περισσότερο δυναμικές λήψεις (η κάμερα παραμένει «κλειδωμένη» σε όλες τις κινήσεις του gimbal στους τρεις άξονες) καθώς και η λειτουργία SpinShot (έλεγχος της προβολής της κάμερας με τη χρήση του joystick).  

21016c20-3a41-11ed-b7d9-adbddb6fe3e4.webp

To Osmo Mobile 6 διατηρεί όλα τα ωραία χαρακτηριστικά του προκατόχου του, και έτσι ο χρήστης έχει στη διάθεση του τα Timelapse (και Motionlapse ή Hyperlapse), DynamicZoom, Gesture Control, Panorama και Story Mode ενώ ενσωματώνει και έναν πλευρικό τροχό που σας επιτρέπει να ελέγχετε και να ρυθμίζετε την εστιακή απόσταση και να κάνετε μεγέθυνση ή σμίκρυνση.

Το DJI Osmo Mobile 6 είναι ήδη διαθέσιμο σε διάφορα καταστήματα με τιμή €169. Στη συσκευασία του θα βρείτε τον μαγνητικό σφιγκτήρα, ένα καλώδιο τροφοδοσίας, ένα τρίποδο, έναν ιμάντα για τον καρπό και μία θήκη προστασίας. 

DJI-Osmo-Mobile-6-Full-Accessories-Hero-1280w-720h.jpg.webp

  • Like 1