Το e-reader Aura One της Kobo ήταν ενδεχομένως η συσκευή των ονείρων του χρήστη που του αρέσει να διαβάζει στην παραλία, δίπλα στην πισίνα ή ακόμα και στην μπανιέρα.

Η μεγάλη –για e-reader- οθόνη των 7,8 ιντσών του επηρέαζε αρνητικά τη φορητότητα ενώ το κόστος των $229 ενδεχομένως να λειτουργούσε αποτρεπτικά, τουλάχιστον για τους χρήστες που δεν διαβάζουν πολύ συχνά.

 

Ο νέος ωστόσο e-reader της Kobo, που έχει την ονομασία Aura H2O, “διορθώνει” τα όποια ζητήματα είχε ο Aura One. Έτσι διατηρεί την αδιάβροχη κατασκευή και έχει την ίδια τεχνολογία έξυπνου φωτισμού που μειώνει το μπλε φως (για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε στην… ώρα σας μετά ο διάβασμα) ωστόσο έχει μικρότερη οθόνη, στις 6,8 ίντσες, και επομένως μπορείτε να το κρατήσετε πιο άνετα και για περισσότερη ώρα. Το κόστος του επίσης έχει μειωθεί στα $179,99.

 

Ο χώρος των 8GB που διαθέτει επαρκεί για να “χωρέσει” έξι χιλιάδες e-books ενώ στη διάθεση του χρήστη υπάρχουν στατιστικά και λεπτομερή ρυθμιστικά για τις γραμματοσειρές κ.α. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Β. Αμερική, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες στις 22 Μαΐου.

 

Link.png Site: Engadget