Πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε το Raspberry Pi 3, το οποίο, μεταξύ άλλων, ενσωματώνει 64-bit επεξεργαστή, βελτιωμένα γραφικά και δέκτη WiFi.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, η Western Digital ανακοίνωσε το PiDrive, έναν σκληρό δίσκο μικρών διαστάσεων αποκλειστικά για το Raspberry Pi.

 

Πρόκειται για δίσκο χωρητικότητας 314 GB που έχει πάχος 7 χιλιοστά και, προς το παρόν, προσφέρεται με τιμή $31,42, αλλά κανονικά θα κοστίζει $45,81. Βασίζεται στη σειρά δίσκων Western Digital Blue που εντοπίζονται σε PCs της οικονομικής και της μεσαίας κατηγορίας.

 

Όσον αφορά τον τρόπο σύνδεσης, αντί για SATA, το PiDrive συνδέεται με USB και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αυξάνει αρκετά το μέγεθος του Raspberry Pi όταν είναι συνδεδεμένο.

 

Ακόμη, η Western Digital δηλώνει ότι, ενώ το PiDrive προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις, οι ενεργειακές του απαιτήσεις περιορίζονται σε χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, αποτελεί οικονομικότερη λύση από το PiDrive kit του 1 TB, που προσφέρει η εταιρεία έναντι $79,99.

 

Το PiDrive έρχεται με το BerryBoot bootloader, ώστε να διευκολύνει την εγκατάσταση πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων στον ίδιο δίσκο. Είναι συμβατό με τα PiDrive καλώδια και enclosures της εταιρείας και είναι ήδη διαθέσιμο για αγορά.

 

Link.png Site: ArsTechnica