Οι έξι μεγαλύτεροι κατασκευαστές σκληρών δίσκων υιοθετούν κοινό πρότυπο κρυπτογράφησης το οποίο θα εφαρμοστεί σε κάθε σκληρό δίσκο της αγοράς.

 

Το Trusted Computing Group (TCG) απαρτίζεται από τους Fujitsu, Hitachi GST, Seagate Technology, Samsung, Toshiba, Western Digital, Wave Systems, LSI Corp., ULink Technology και IBM. Έξι εξ αυτών, οι Seagate, Western Digital, Hitachi και Toshiba αποτελούν τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σκληρών δίσκων και SSD.

 

To TCG λοιπόν, ανακοίνωσε τρεις κανονισμούς που στοχεύουν σε διαφορετικά τμήματα της βιομηχανίας των σκληρών δίσκων. Ο Opal κανονισμός θέτει τις προϋποθέσεις για τους σκληρούς δίσκους των desktop υπολογιστών. Ο Enterprise Security Subsystem Class κανονισμός, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους των enterprise συστημάτων ενώ ο κανονισμός Storage Interface Interactions ασχολείται με τους τύπους σύνδεσης όπως οι Parallel ATA, Serial ATA, SCSI και ATAPI.

 

Έτσι, η προσέγγιση του TCG πρόκειται να εφαρμόσει κρυπτογράφηση σε hardware επίπεδο, αφήνοντας ανεπηρέαστες τις επιδόσεις των drives, μειώνονταςσημαντικά με αυτό το τρόπο, όχι μόνο το ενδεχόμενο κλοπής δεδομένων αλλά και τον χρόνο που απαιτείτο μέχρι τώρα για την δημιουργία πολιτικών ασφαλείας στους σκληρούς δίσκους.

 

File.png Download: προδιαγραφές του TCG για τα πρότυπα κρυπτογράφησης

Source.png Πηγή: pcw.gr