Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει με τη νέα σειρά Honor 50

Μετά τις φήμες και διαρροές, η Honor σήμερα επιβεβαίωσε πως οι εφαρμογές της Google επιστρέφουν επίσημα στις συσκευές της, ξεκινώντας με τα νέα Honor 50 και Honor 50 Pro. Σε μια δήλωση, η εταιρεία είπε πως οι συσκευές της θα περάσουν από έγκριση ασφαλείας της Google και πως "οι Honor συσκευές θα έχουν την επιλογή να έχουν προεγκατεστημένες τις εφαρμογές της Google σε συμβατές συσκευές, σύμφωνα με τις άδειες και μοντέλα διακυβέρνησης της Google".

"Οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να ζήσουν τα Honor smartphone μας και tablets εξοπλισμένα με τις εφαρμογές της Google" είπε η εταιρεία. Ένας αντιπρόσωπος επιβεβαίωσε πως οι συσκευές στις οποίες αναφέρονται περιέχουν και τη νέα σειρά Honor 50. Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία από 25 Ιουνίου στην Κίνα, με την κυκλοφορία τους σε άλλες αγορές όπως Γαλλία, Ρωσία και Αγγλία να γίνεται αργότερα, με την τιμή να γνωστοποιείται επίσης αργότερα.

Όπως είναι γνωστό, η Honor δε μπορούσε να διαθέσει τα κινητά της με εφαρμογές και υπηρεσίες της Google (συμπεριλαμβανομένου και του Google Play Store), λόγω την καταχώρηση της τότε μητρικής εταιρείας Huawei στη λίστα περιορισμών, αναγκάζοντας την Google να αφαιρέσει την άδειά της. Αυτό που αλλάζει με τη νέα σειρά 50 είναι πως η Huawei πούλησε την Honor, επιτρέποντας πλέον την εταιρεία να συνεργαστεί και πάλι με την Google. Η Huawei από την άλλη, ακόμη δεν έχει πρόσβαση στις εφαρμογές της Google και προωθεί το HarmonyOS ως υποκατάστατο.

honor-50-back.jpg

Τα πρώτα σημάδια επιστροφής της Google στα Honor κινητά έγιναν τον περασμένο μήνα, μετά από tweets του επίσημου Γερμανικού λογαριασμού της εταιρείας.

Όσον αφορά τώρα τα νέα μοντέλα της σειράς 50, αυτό που ξεχωρίζει είναι οι πίσω κάμερες, που βρίσκονται σε ένα ζευγάρι κυκλικών προεξοχών. Οι συσκευές περιέχουν συνολικά 4 κάμερες στο πίσω μέρος, συμπεριλαμβανομένου μια βασική κάμερα στα 100MPixel, κάμερα ευρείας γωνίας 8MPixel, 2MPixel macro και 2MPixel κάμερα βάθους. Στο μπροστινό μέρος, το Honor 50 Pro έχει ένα ζευγάρι selfie κάμερες, συνδυάζοντας μια κάμερα 32MPixel με μια 12MPixel ultra-wide. Το δε Honor 50 έχει μόνο μία κάμερα στα 32MPixel.

Και οι δύο συσκευές έχουν οθόνη στα 120Hz, με το Honor 50 Pro να έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη στις 6,72 ίντσες, με το απλό μοντέλο να έχει οθόνη 6,57 ιντσών. Από χρώματα υπάρχει επιλογή μεταξύ ασημί, χάλκινο (bronze), πράσινο και μαύρο. Στο εσωτερικό υπάρχει ο Qualcomm Snapdragon 778G, μπαταρία 4,000mAh στο Pro με φόρτιση στα 100W, ενώ στο απλό υπάρχει μπαταρία 4,300mAh με φόρτιση στα 66W. Όπως είναι αναμενόμενο και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν fast charge.

Η τιμή τους στην Κίνα ανέρχεται σε 2,699 yuan (περίπου 350€) για το Honor 50, με το Honor 50 Pro να κοστίζει 3,699 yuan (περίπου 480€). Μαζί με τις δύο ναυαρχίδες της, η Honor ανακοίνωσε και το οικονομικότερο Honor 50 SE, το οποίο θα έχει τιμή εκκίνησης στα 2,399 yuan (περίπου 310€).

Η επιστροφή εφαρμογών της Google στις συσκευές της Honor είναι απίθανο να κάνει κάποια διαφορά στην Κίνα, όπου είναι τυπικό οι συσκευές να πωλούνται χωρίς το Play Store. Αλλά η απουσία τους έκανε δύσκολη την αγορά τους στις υπόλοιπες αγορές, κάτι που αναμένεται να αλλάξει τώρα και με την κυκλοφορία των Honor 50 στις υπόλοιπες αγορές.

  • Like 1