Προσθέτοντας πως η εταιρεία του έχει στόχο να ανταγωνιστεί τις Apple και Huawei στις ναυαρχίδες

Η πρόσφατη ανεξαρτησία της Honor από την Huawei ανοίγει νέους ορίζοντες στην εταιρεία, καθώς πλέον ανήκει σε μια κινεζική κοινοπραξία. Και χωρίς να είναι περιορισμένη από τις κυρώσεις των ΗΠΑ, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τις δικές της ναυαρχίδες για να ανταγωνιστεί την Apple αλλά και την Huawei.

Μιλώντας στο South China Morning Post σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ο CEO της Honor George Zhao έδωσε απάντηση στην ερώτηση που πολλοί είχαν στο μυαλό τους - αν οι νέες Honor συσκευές θα έχουν υποστήριξη Google Mobile Services. Και η απάντηση είναι πως ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με την Google και αναμένει σύντομα να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Honor αποκατέστησε τις συνεργασίες της με Qualcomm, Intel, MediaTek, AMD κι άλλες τεχνολογικές εταιρείες. Παρόλα αυτά, η Google αγνοείται από τη λίστα, τουλάχιστον για την ώρα. Χωρίς τις εφαρμογές και υπηρεσίες της Google, η εταιρεία δύσκολα θα επεκταθεί στην Ευρώπη με τον ίδιο τρόπο, όπως και έκανε λίγο πριν τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Όταν ερωτήθηκε αν ανησυχεί για τις επιπτώσεις των κυρώσεων, ο Zhao είπε "Δεν υπάρχει λόγος να τεθούν κυρώσεις σε μια πολύ τυπική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών. Συμμορφωνόμαστε με παγκόσμιους κανόνες επιχειρήσεων, όπως και με τις πληρωμές πνευματικής ιδιοκτησίας, φόρων κλπ. Έχουμε εσωτερική υπηρεσία συμμόρφωσης για τη προσαρμογή σε κάθε σύστημα".

Για την ώρα δεν υπάρχει βεβαιωμένη ημερομηνία για την υπογραφή συνεργασίας μεταξύ Honor και Google, ούτε αν το νέο Honor V40 θα κυκλοφορήσει εκτός Κίνας με τα Google services εγκατεστημένα. Αλλά όπως όλα δείχνουν, αυτό δεν απέχει πολύ.

  • Like 3